SAMENVATTING ONLINE LERING VAN 1 AUGUSTUS 2021

SAMENVATTING ONLINE LERING VAN 1 AUGUSTUS 2021

Sharon: Welkom, welkom bij het Net van Licht, bij de Online Lering  van vandaag. Deze vinden plaats op de eerste zondag van elke maand om deze tijd.

Als je hier bent, is dat omdat je hart je hier naar toe heeft geroepen, en we heten je welkom. Onze harten verenigen zich op deze tijden, en terwijl we dat doen, hebben we veel te geven. Er wordt veel gegeven door ons, aan onze geliefde Aarde.
Je kunt meer te weten komen over het Net van Licht en over dit werk van de Grote Raad van Grootmoeders als je naar de websites gaat: netoflight.org of grandmothersspeak.com. Je kunt ons via elk van deze sites bereiken. Onze website staat vol met informatie, liederen, interviews, video’s, verhalen, en archieven van de boodschappen van de Grootmoeders.

Vandaag zullen we het hebben over de Terugkeer van de Moeder. Dit is de tijd die voorspeld is in alle inheemse culturen, in de Hindoe Veda’s, in vele systemen van spiritualiteit op Aarde.  Wij zijn hier nu, en wij zijn vaten voor dit werk. De Grootmoeders vertelden ons al vroeg dat zij de Grote Moeders zijn en dat zij gekomen zijn om de weg te verlichten voor de terugkeer van de Moeder. En ze voegden eraan toe, “De wereld heeft nu  bemoedering nodig. En daarom zijn wij gekomen.” Wij zijn hun gelukkige instrumenten, zo blij om deel uit te maken van dit werk. Wij hebben deze zeer sterke en liefdevolle familie van Licht gevormd die over de hele wereld bestaat. Jullie zijn welkom.

Nadia: Net van Licht meditatie

Sharon: Telkens wanneer we op deze manier samenkomen, versterken we het Net van Licht in deze tijden van verandering die wij doormaken. Het is onze specifieke taak om dit nu te doen, en allen die zich bij ons willen aansluiten kunnen dit doen.
Het Net van Licht bestaat voorbij  tijd en ruimte, is eeuwig , teruggaand naar het verleden en voorwaarts naar de toekomst. Het Net van Licht is, en wij maken er deel van uit. Het is onze vreugde om dat te weten.

Het werk van de Grootmoeders is nu al jaren aan de gang. Het is de verlichte constructie van liefde die het leven op aarde nu ondersteunt. Deze specifieke planeet is nu in gevaar, en daarom is ons dit werk gegeven om te doen. Daartoe hebben de Grootmoeders verschillende boeken geschreven om ons te helpen. Het laatste boek heet de Terugkeer van de Moeder, en is net in Juli  uitgegeven.  Het kan op Amazon gekocht worden, of via onze netoflight.org website. We zullen het er vandaag over hebben. Het werk wordt groter ,  uitgebreider en vreugdevoller. De Grootmoeders nemen ons steeds verder mee op deze reis. Eerst lieten ze ons begrijpen wie ze waren, waarvoor ze hier waren en nu…
 
Sharon (Lied): “Ik ben één met het hart van de Moeder, ik ben één met het hart van Liefde. Ik ben één met het hart van de Vader, ik ben één met God.”

De eerste keer dat ik dat hoorde dacht ik “Oh, dat is godslastering, ik kan niet zeggen ‘Ik ben één met God'”. Ik had veel te leren, en het is een vreugde geweest om het te leren.  De Terugkeer van de Moeder verwoordt duidelijk wat er op Aarde gebeurt en wat er in ons gebeurt. Het is de terugkeer van de vrouwelijke vreugde van de schepping,  de opname van yin energie en wij maken daar deel van uit en de wereld  hunkert er naar.

Ik heb een paar Grootmoeders, die het nieuwe boek gelezen hebben of aan het lezen zijn, gevraagd vandaag mee te doen. Ik heb ook wat feedback gekregen die ik zal delen over het boek,  van James in de staat Washington, en ook van Constance in Zuid-Californië.

Constance schreef: “Ik doe niet langer een beroep op de Grootmoeders alsof ze ver weg zijn. Ze zijn nu een deel van mij. Ik ben de belichaming van het Goddelijke Vrouwelijke. Ik begin dit te leven. Het werken met elk van de elementen heeft dit ook echter voor me gemaakt. Ik denk aan de lucht in mijn adem, de emoties in het water, de aarde in mijn lichaam.”

Peggy: Ik ben het helemaal met Constance eens. Het goddelijke is geen externe factor meer voor mij.  Het is niet 100%, maar als ik terugkijk op het begin van het werk vele jaren geleden, voel ik dat ik in een andere geest zit, een ander lichaam, omdat ik nu zoveel heb gezien van wat de Grootmoeders me al die tijd hebben geleerd.   Eerst waren er baby stapjes, en nu gebeuren er plotseling reuzenstappen.   Voorheen deed ik een beroep buiten mezelf, en vroeg ik om een open kanaal of een vat te zijn, maar nu heb ik veel meer een weten of een herinnering dat ik al één ben met de Grootmoeders, met het Goddelijke.  Toen ik eenmaal voorbij de weerstand was van “Wie ben ik , om dat te hebben of te zijn?”, was het een ‘alle remmen los’  om het Goddelijke in mij te plaatsen.  Dus, te weten dat deze  verbondenheid er is , is heel vreugdevol, maar het is ook een nieuw terrein.  Soms wordt het een soort van ” duwen en trekken ” met zo’n verlangen ernaar, maar me tegelijkertijd afvragend of het echt mogelijk is om God op aarde te zijn.  Toen ik me realiseerde dat ik dit boek zo snel heb gelezen in vergelijking met hoe langzaam ik de eerste drie boeken heb gelezen, werd ik me ervan bewust dat de eerste drie boeken de weg aan het voorbereiden waren voor dit openbarende boek. Ik zal het nog eens lezen, ik lees de Grootmoeders boeken altijd minstens drie keer, en elke keer pik ik nieuwe dingen op, want zo werken de Grootmoeders’ Leringen.

Phyllis: Ik kreeg dit boek een week geleden, en toen ik het bekeek schoot me een woord te binnen: “keerpunt.”  Ik kan een verbinding voelen, het werk met de elementen en de natuur wezens is voor mij doorslaggevend geweest in het versterken van mijn relatie met het Net van Licht en dit werk. Ik voel de ware verbinding en gemeenschap met de hele Natuur, de elementen, met jullie. Ik zie hoe de dingen waarmee ik al tientallen jaren werk – leven, blootgelegd  en evolueren – het  is als of gordijnen worden op getrokken en cellofaan dat wordt verwijderd.  Ik krijg door dat dit mijn Natuur is, dit is onze Natuur.  Er is iets in dit boek voor mij, met het voelen van de godinnenenergie, en de energie van de aarde en de relatie met de hemel.  Vóór dit boek was het gevoel van eenheid met de natuur in mij aan het groeien, maar door dit boek te lezen, ben ik meer volledig eigenaar van mijn natuur, mijn relatie met de Grootmoeders.   Dit boek is het hart van de Moeder.

Sharon: Ja.  En het is volkomen toegankelijk voor ons. De Moeder kan niet zonder ons werken. Wij zijn  de stekker in de muur. En de Moeder draagt de enorme lading van liefdevolle zorg voor al het leven.  Onszelf toestaan om deze stekker  of houders- te zijn is de vreugde van het leven.

Wij hebben alle drie een lang leven van spiritualiteit beoefenen achter de rug, het ervaren van de dorst, de honger naar God, naar waarheid, naar weten.  En we zijn al heel lang ‘op het goede spoor’, en we zijn hier om je te vertellen: het loont!   Jongere mensen hoeven er niet zo lang mee bezig te zijn, want elke opeenvolgende generatie verlicht de weg voor degenen die daarna komen, en zo wordt het voor elke generatie steeds gemakkelijker om deze plaats van levende eenheid met het goddelijke, met elkaar, met al het leven te bereiken.  Dus, er is dit feest van vreugde op deze planeet (die het zeker nodig heeft) en we zijn hier nu om die vreugde te voelen en die vreugde te leven.

Dus, begin waar jij ook bent, en als de boeken van de Grootmoeder je aanspreken, en als dit werk je aanspreekt, gebruik het dan als een ‘sadhana’, een spirituele discipline voor jezelf.  Ga er naar terug en lees het; pak het op speel “Grootmoeders roulette” waarbij je gewoon een van de boeken openslaat naar een of andere bladzijde en kijkt wat ze je op dat moment vertellen.  Maar dompel jezelf er in onder.

Er zijn vele wegen naar het goddelijke, en dit is er één van.  Wij drieën zeggen eigenlijk: wow, deze werkt!  Dus, ik nodig je uit om dit werk in je leven te brengen.

Het enige waar we geld voor vragen is het boek, omdat er kosten zijn om het te laten drukken.  Als we in de toekomst nog een Bijeenkomst houden, zullen we geld vragen om de kosten van de huur van de zaal te dekken.  Maar voor de rest is alles wat we doen in dienstbaarheid, en het is een plezier om dat te doen.

Hier is een tekst van James, een lieve, lieve man, die in reactie op Terugkeer van de Moeder schrijft: “De verklaring op pagina 17, dat ‘mannen bijkomstig zijn aan ons werk, ze zijn niet noodzakelijk voor de taak die voor ons ligt’ was zo krachtig in de manier waarop het mij en alle mannen vrijuit laat gaan.”

Sharon: Ik begon dat te lezen en dacht, ‘oh, hij zal boos zijn dat hij erbuiten is gelaten, maar NEE!  Hij was opgelucht, en hij gaat verder:

James: “Dag in dag uit wordt dit idee in mannen en jongens gedrild en geslagen, dat we elk probleem in het leven moeten oplossen en doen en repareren … het is een obsessie en zo ondraaglijk, en het breekt ons tot in de kern.  Het verbrijzelt ons in scherpe fragmenten die iedereen om ons heen snijden … wat een echte opluchting is dat.  Wat een ondersteunende uitspraak om te begrijpen dat wij als mannen niet alleen aan de zijlijn kunnen staan, maar dat het onze rol is op dit moment!  Dank je voor deze krachtige uitspraak; het heeft de altijd aanwezige vernauwing rond mijn hart omgekeerd en een heerlijk gevoel naar mijn innerlijke wezen tot leven laten komen.  Wat een krachtig iets is dit gevoel van yin!

Sharon: Ik ben dankbaar voor mannen als James die deze dingen met ons delen.  Het is echt belangrijk voor ons om te weten dat als we opstaan en deze weg terug naar balans gaan leiden, wij als vrouwen accepteren dat het onze beurt is om te leiden, en zoals de Grootmoeders zeggen, ‘het kan niet anders’, als we dit doen helpen we de mannen.  Het is tijd voor de terugkeer van de Moeder; het is tijd voor ons hart om zich te openen, voor ons om vastgehouden te worden in dit soort liefde, deze ver reikende nooit eindigende liefde en vreugde om deel uit te maken van het weefsel van het bestaan, deel van het net van licht, deel van deze eenheid die hierin samen leeft en liefheeft. 

Sharon vraagt of er nog andere opmerkingen zijn die Phyllis of Peggy willen maken.   

Phyllis beschrijft een vreugde “om dit te mogen zijn, dit te mogen leven, dat is behoorlijk heerlijk… het is meer dan ik ooit had verwacht te hebben, ik wist niet dat het mogelijk was.  Er is zoveel vreugde in de bereidheid om de vreugde en het licht vast te houden en er geen aandacht voor nodig te hebben”.

Peggy beschrijft hoe ze in het begin veel zelfanalyse deed omdat ze niet de verbazingwekkende ervaringen had die Sharon beschreef over de bovenwereld, de onderwereld, de reizen.  Maar juist vandaag vond ze een dieper begrip: omdat Sharon’s ervaringen gedeeld worden, worden het al onze ervaringen!  “We kunnen de schoonheid ervan opeisen en doorgeven.”

Sharon zingt dan:

From the Heavens to the Earth

From the Earth to the hearts of Women

To the Hands and the Heads of Men

 

“Van de Hemel naar de Aarde

Van de Aarde naar de harten van Vrouwen

Naar de Handen en Hoofden van Mannen”

 

en moedigt iedereen die een boek heeft gelezen aan om de Bekrachtiging te ontvangen, en deze dan op haar beurt weer door te geven.  “Het is in feite een ontwaken van je eigen schoonheidskracht die in je leeft; het maakt deel uit van deze tijd van ontwaken, en je kunt meer en meer ontwaken en meer vreugde beleven. 
De Grootmoeders beloven ‘we zullen je meer en meer liefde geven, en we zullen je vermogen om het vast te houden en het te geven vergroten’ en ze zeggen nooit een woord dat niet waar is.  Dus, verzilver dat!

Dankjewel allemaal en tot de eerste zondag van september!