SAMENVATTING ONLINE TEACHING VAN 4 juli 2021

SAMENVATTING ONLINE TEACHING VAN 4 juli 2021
Sharon: Welkom iedereen, welkom bij de Grootmoeders online lering. We doen dit op de eerste zondag van elke maand op dit tijdstip.

Vandaag zal een groep van ons [Sharon McErlane, Toni, Nadia, Catherine, Diane, Kate, Mirabai, Phyllis, Emily] die bij dit werk betrokken zijn, samen delen wat het is dat we doen om zoveel mogelijk in licht en liefde verankerd te blijven. Ons doel is om verbonden te blijven en afgelijnd te zijn met de Goddelijke Energie, zodat we gebruikt kunnen worden door het Goddelijke, en kunnen genieten van het communiceren vanuit liefde, in liefde, en met liefde. Dit zal een praktische sessie zijn

Iedereen is welkom bij dit werk. Als je meer wilt weten, ga dan naar de websites: grandmothersspeak.com of netoflight.org. We zullen je verwelkomen. We vragen geen geld voor dit werk. We doen alles vanuit dienstbaarheid; omdat we geloven dat wat ons gegeven is van onschatbare waarde is. Voel je vrij om contact met ons op te nemen.

Moge alles wat we vandaag doen over de hele aarde worden uitvergroot, door de rasterlijnen van het stralende Net van Licht. Dit grote web van Licht dat al het leven vasthoudt en ons stabiel houdt in deze tijd van traumatische verandering die we doormaken.

Emily: Net van Licht meditatie

Sharon: Iedereen, merk op hoe je je voelt. Let vooral op je lichaam. Je lichaam is zo’n bereidwillige en goede leraar. Merk op hoe je ademt, hoe je ruimte inneemt. Terwijl we onze tijd samen vandaag beginnen, verbonden met elkaar van hart tot hart via het stralende Net van Licht, vragen we dat onze tijd samen veel goeds doet voor alle wezens overal. Dat is ons doel: dienstbaar zijn aan het leven overal.
Nu zullen we wat praktischer worden, en tegelijk ook opgetild, dat is waar het werk van de Grootmoeders om draait.

Trouwens, als je een ander spiritueel pad hebt, is dat helemaal prima. Volg het pad dat je bewandelt. Het Goddelijke verschijnt op talrijke verschillende manieren. In onze tijd heeft het zich opnieuw laten zien in de vorm van de Grootmoeders. Want zoals ze zeggen “de wereld heeft nu bemoedering nodig. Jullie zijn afgesneden van je Moeder, en daarom zijn wij gekomen om de weg terug naar je Moeder te verlichten.”
Denk na over hoe je contact houdt met het Goddelijke in je leven. Wat helpt je om helder te blijven over wie je bent, dat je een Goddelijk wezen bent, en dat je hier nu bent om liefde te geven, te ademen en liefde te leven? De wereld is een grote afleidende machine, die je altijd probeert af te leiden met iets: drama, angst, hebzucht, verdriet enz. Standvastig blijven is ons doel. We helpen elkaar door op deze manier te delen.

Jullie zijn een bron van wijsheid. Laten we samenbrengen wat we weten om elkaar te helpen.
Wat helpt jou om de liefde te leven, en de waarheid te leven?

Emily: Eentje die in me opkomt om te delen is deze praktische gewoonte om het Net van Licht te verankeren. Het kan op elke plaats en op elk moment gedaan worden. Het is zo’n natuurlijk, praktisch ding om te doen. Als ik iets moois zie of iemand zie die het moeilijk heeft, zeg ik: “Ik veranker het Net van Licht, hier diep in de Aarde. Moge de uitstraling van het Net van Licht dit land en al het leven erop zegenen. Moge dit land nu volledig ontwaken tot zijn ware doel. Grootmoeders, reactiveer nu alstublieft de heilige sjablonen hier in de aarde. Mogen alle wezens in alle werelden gelukkig zijn.”  Je kunt de woorden gebruiken die goed voelen. Ik weet dat er tijden in mijn leven zijn geweest waarin ik me vredig voelde en me geroepen voelde om dit te doen, en ook tijden waarin ik het gevoel had dat alles mis was, en ik niet wist wat ik moest doen, maar ik weet dat ik dit kan doen. Ik kan altijd het Net van Licht verankeren, wat er ook aan de hand is. Ik kan dat doen, en ik weet dat het helpt. Het geeft me een goed gevoel.

Sharon: Wow, ja, dat is wat we hier allemaal te doen hebben. Ja, dank je. Het opnieuw heiligen van deze heilige aarde, en in het proces het opnieuw heiligen van je heilige zelf. Ja. Dat is een grote.
Niet alle dingen die we doen zullen zo zijn, maar het zullen allemaal dingen zijn die we doen om onszelf stabiel te houden en ons te blijven herinneren aan wie we zijn, dat we een Wezen van Licht zijn, hier om dat vast te houden, om dit Baken voor anderen te zijn, en om stabiel te blijven voor onszelf en voor alles wat leeft.

Nadia: Een van de dingen die ik doe: wanneer ik mijn pot op het vuur zet en terwijl het water heet wordt om ’s morgens havermout te maken, vraag ik de Grootmoeders om me te omringen en de hele dag om me heen te blijven. Ik voeg dan de havermout toe, en dan claim en houd ik een heilige ruimte vast. Ik zet mijn linkervoet naar voren, voel hem de grond in gaan, en dan zet ik mijn rechtervoet naar voren, en ik zeg “Ik claim en houd een heilige ruimte vast, hier en nu, in het belang van het grotere goed, en mijn grotere goed. Ik kies voor liefde, ik kies voor licht, ik kies voor goedheid.” Het is makkelijk, snel, en ik doe het allemaal terwijl ik het ontbijt maak.

Sharon: Dat is geweldig. Het doet me denken aan het oude gezegde: “Begin de dag met liefde, vul de dag met liefde, eindig de dag met liefde.”

Toni Love: Omdat mijn achternaam Love is, denk ik dat ik de volgende moet zijn. Ik heb mijn naam veranderd in “Love” om me te helpen herinneren dat het mijn spirituele praktijk is om zoveel mogelijk in een staat van onvoorwaardelijke liefde te blijven. De laatste paar jaar heb ik gewerkt om in een staat van liefde te zijn in plaats van angst, omdat ik in een kankertraject ben geweest. Het is gemakkelijk voor mij om het Net naar anderen uit te werpen, maar het is belangrijk om te onthouden dat wanneer ik ’s morgens opsta, ik het Net van Licht naar mijzelf werp. En om alle vormen van het Goddelijke uit te nodigen, alle vormen van hulp, zichtbaar en onzichtbaar, en zo geef ik hen toestemming om mij te helpen. Ik werp het Net van Licht uit en ik voel me een deel van het Weefsel van Bestaan. Ik nodig het partnerschap uit van al deze zichtbare en onzichtbare wezens. Want als je een kankertraject doorgaat, dan doe je dat niet alleen. Het kan angst met zich meebrengen, en in liefde blijven maakt je als een stralend ongewoon schepsel in de gemeenschap. Ik geniet van die positie. Ik ben erg dankbaar dat ik in steungroepen zit, omdat mensen die met leven en dood te maken hebben, tot de kern van de zaak komen, de meest wijze en diepzinnige dingen zeggen en op de meest zinvolle manier leven. Ik voel me echt gezegend om op hun reis te zijn, en te proberen hen te helpen hun eigen licht te zien, en te zien hoe ze deel uitmaken van het Net wanneer ze het niet kunnen zien. Een man die bijna aan het eind van zijn leven was, beschreef dat hij zich realiseerde dat, hoewel hij vroeger agnosticus was geweest, het enige wat hij nú weet is dat liefde echt is. Ik zei, “Dat is het! Je hebt het!” Het is opwindend voor mij om de liefde in anderen te kunnen bevestigen en om zelf geliefd te zijn. Ik heb een dag doorgebracht met negen uur onderzoeken. In plaats van in angst te verkeren, was ik alleen maar in liefde en licht. Bij iedereen met wie ik in contact kwam, zocht ik naar het goede, zocht ik naar dingen om te waarderen, zocht ik naar manieren om mensen te complimenteren, en zocht ik naar manieren om liefde en vreugde te delen. Dus was het een heerlijke ervaring voor mij, en tot nu toe zijn de testen negatief.

Sharon: Daar hou ik van! “Voor mij was het een heerlijke ervaring.” Wat een schat aan liefdevolle wijsheid is er op dit scherm.

Toni: Ja zeker. Maar niet om de moeilijkheden te minimaliseren, en dat ik het heel zwaar heb gehad. Ik zeg alleen dat we kunnen kiezen waar we onze focus op leggen. Ik ben dankbaar voor de Grootmoeders;  ik voel hun magie om me heen.

Sharon: Dus wat doen we nog meer, terwijl we onze dagelijkse dingen doen?

Catherine: Ik heb een aantal dagelijkse gewoontes die me helpen verbonden te blijven met de Grootmoeders en het Net van Licht. Ik heb het doorheen mijn dag geweven. Bij het ontbijt, voordat ik ga eten, maak ik verbinding met het Net van Licht. Vaak stel ik me het Net van Licht voor alsof het een hangmat is, en dat het mijn dierbaren draagt die het moeilijk hebben, of situaties in de wereld. Ik stel me voor dat ze zachtjes worden vastgehouden. Als ik met Spirit praat, vraag ik: “Laat me zijn zoals jij het bedoelt.” Het andere dat ik dagelijks doe, wanneer ik onder de douche sta, is me verbinden met de verschillende elementen: met de heilige wateren van de aarde en de heilige vloeistoffen in mijn lichaam, de lucht van de aarde en die in mijn longen, de aarde waarop ik sta en de aarde die in mijn botten is… Zelfs als ik in een stedelijke omgeving ben, dat ik volledig verbonden ben met de natuur.

Sharon: Dank je.

Phyllis: Ik steek mijn hoofd uit het raam als ik wakker word en ik adem met de Grootmoeders. Ik adem ook met de natuur en de planten. Het biedt de mooiste aarding, ik sta de Grootmoeders toe om me te herinneren aan wie ik ben. Het raakt me om dat te zeggen. Om me uit het kleine verhaal of mijn kleine persoonlijkheid te tillen, en ze toe te staan mij aan mijn grotere zelf te laten herinneren. Ik adem met wat ik visualiseer als de witte driehoek van licht boven mijn hoofd. Ik nodig deze uit in mijn lichaam, en ik maak tijd om erbij te zijn en laat hem de roos van mijn hart verlichten. Dan kan ik het Licht uitwerpen. Ik kan mijn leven leven en me herinneren wie ik ben en sta de Grootmoeders toe om me eraan te herinneren wat ik zie, en me te herinneren aan wat ik voel, en waarom ik hier ben.

Sharon zingt: “Remind me, Grandmothers, remind me again who I am. I am Om, eternal Om, In this life of distraction, eternal illusion, remind me again who I am.
(“Herinner me Grootmoeders, herinner me nog eens wie ik ben. Ik ben Om, eeuwig Om, in dit leven van afleiding, van eeuwige illusie, herinner me nog eens wie ik ben.”). Dankjewel

Phyllis: Het zingen hoort er voor mij elke dag bij.

Sharon: Onze harten gaan meer open met het zingen.

Lied met Sharon, Diane, Nadia, en Catherine: This is Holy ground (Dit is Heilige grond.)

Kate: Ik werd geraakt door Toni’s verhaal over het veranderen van een donkere reis in schitterend licht. Dit is ook mijn eigen traject geweest. De reis van het ondenkbare verlies van een kind. In de afgelopen week hebben enkele van onze lokale grootmoeders individueel een aantal zeer donkere, zware levensuitdagingen doorgemaakt. Gisteren had ik het gevoel dat de beste plek voor mij om alles in het Net van Licht te omvatten, was om in de tuin te staan en bijna in een staat van gelukzaligheid van het moment te zijn. De bijen, de bloesem, de geuren, de vlinders, en alles… Ik voelde zo diep in mijn hart dat alles wat er gebeurde allemaal in deze context van perfectie plaatsvond. Dat maakt deel uit van het bewustzijn om bij de Grootmoeders en deze Goddelijke afstemming te zijn. In plaats van heen en weer geslingerd te worden door deze behoorlijk zware dingen, kon ik vrede voelen, diepe vrede, wetend dat alles goed is. Als dat geen pure afstemming met het Goddelijke is, dan weet ik niet wat dat wel is.

Ik neem deel aan een diepgaande helingsgroep voor ouders die kinderen hebben verloren. Ze noemen zichzelf “Stralende Lichtouders.” Met het besef dat hun kinderen nog bij hen zijn, kunnen ze in deze vreugde leven, wetende dat zelfs met het verdriet dat ze hebben, ze ook dit licht hebben dat van hen uitstraalt en dat anderen voelen. Het is heerlijk om een onzichtbaar licht in de wereld te zijn. Het is heerlijk om te weten dat je dit licht uitstraalt en dat er een golf van licht uit je komt, die mensen voelen, en dat er iets anders in de lucht hangt.

Sharon: Dank je Kate. Dank je wel.

Mirabai: Een van de dingen die ik spontaan doe is gewoon zeggen “dank je wel”. Ik zie een druppel water op een dennennaald en ik zeg dank je wel. Of een glanzende framboos in mijn tuin, dank je, of de distelvink bij de voerplaats, dank je. Om dat spontaan te zeggen: dank je wel, dank je wel, dank je wel. Ik voel mij het meest verbonden in de natuur. Daar voel ik me het meest levend, en ik weet dat de Grootmoeders daar bij mij zijn. Ik zeg elke ochtend: “Mogen we wandelen in schoonheid en van elke voetstap een gebed maken.” Elke morgen ga ik naar buiten. Ik heb een enorm rotsblok en ik ga er ruggelings op liggen. Ik plug in en kijk naar de lucht. Daar verbind ik me met de Grootmoeders. Het maakt deel uit van mijn dagelijkse verbinding. Een andere manier was , we hadden een Grootmoeders bijeenkomst op 1 mei en ik had een Boodschappen van het Licht meditatie kaartenset gekocht. Ik trek een kaart en merk dat het altijd precies is wat ik nodig heb.

Sharon: Stel je voor!

Iedereen, merk op hoe je je nu voelt. Merk op hoe je lichaam aanvoelt. Wat er ook in jou beweegt: gedachten, herinneringen en emoties… Laat het zijn, laat het bewegen. Het leven is continu in beweging. De energie is groot en het is verhoogd en er is een mogelijkheid om meer opgetild te worden. Het is goed voor ons om in de gemeenschap van het goede te zijn. Merk op hoe je dat nu opneemt, hoe je reageert. Je lichaam, geest en ziel absorberen en assimileren deze essentie. Wanneer we groeien, groeien we samen. Vanwege het Net van Licht en vanwege onze verbinding, tillen we wanneer we onszelf optillen, iedereen op. We zijn ons continu samen aan het optillen en uitbreiden.

Blijf altijd verbonden door het Net van Licht met ons allemaal. We zijn altijd bij jullie. De Grootmoeders, en welke vorm van het Goddelijke je ook liefhebt, zijn bij je. Je zult nooit alleen zijn. Als je je alleen voelt, is het alleen je geest maar die dat doet. Het is niet waar, de geest gaat gewoon in angst. Denk aan deze groep als je kunt. Luister naar een van de Grootmoeders liederen (ga naar netoflight.org). Beluister de liederen, bekijk een video, of lees een boek, wat er ook voor nodig is. Open een Grootmoeders boek en merk op wat ze je, precies daar, te vertellen hebben. Het zal je altijd optillen.

Dit is de tijd waarvoor we geboren zijn. We zijn geboren om deze grote wezens te zijn die we werkelijk zijn en die we altijd worden.

Je kunt op elk van onze Zoom-meetings afstemmen wanneer je maar wilt, en je kunt contact met ons opnemen. We zijn hier om te helpen. We helpen graag. We dienen graag. We houden van je.

Sharon zingt: : “Blessed am I. Freedom am I. I am the infinite within my soul. I have no beginning and I have no end. All this I am… All this you are.
(Gezegend ben ik. Vrijheid ben ik. Ik ben het oneindige in mijn ziel. Ik heb geen begin en ik heb geen einde. Dit alles ben ik… Dit alles ben jij.” )

We zijn weer terug op 1 augustus voor de volgende Lering.

Tot de volgende keer!
 

 

KLIK HIER

om deze lering opnieuw te bekijken
en ook
om de volgende lering zondag 1 AUGUSTUS 2021 om 22:00 te volgen.
 

 
Voor meer informatie over het werken met het Net van Licht, of over de terugkeer van het Goddelijk Vrouwelijke, ga naar netoflight.org~ het  Net van Licht Team ~