Een relatie opbouwen met de bomen

Een relatie opbouwen met de bomen

Nieuwsbrief van 22 juni 2021

Een relatie opbouwen met de bomen

We keerden terug naar de Bomen in onze laatste Online Lering van 6 Juni. Sharon deelde toen haar ervaring met een geweldige eeuwenoude Redwood in Noord-California, en Gabriela Santos, een baken in Europa, deelde haar zeer persoonlijke relatie met haar speciale boomvriend Murat.

Tijdens onze meditatie werden we uitgenodigd om uit onze eigen levens ervaring een speciale boom te kiezen en op te zoeken.  Hier zijn enkele van de toegestuurde reacties de we hebben ontvangen.

Noord Italië (van Gabriela aanwezig tijdens onze Online Lering op 6 juni)

Gisteren ging ik naar mijn vriendin Murat, mijn boomvriendin, om haar te vertellen over onze Online Lering over werken met bomen. Ik vertelde haar dat we op internet waren samengekomen en dat ik over haar en mijn verhaal vertelde aan de ‘Grootmoeders’ over de hele wereld om te illustreren hoe een boom-mens vriendschap eruit zou kunnen zien. En misschien om meer mensen te inspireren om naar de bomen te gaan voor dienstbaarheid, verbinding en troost. Voor balans.

Murat is niet de vriendelijkste boom… ze is een sombere en knorrige oude zwarte populier (ze doet me denken aan Walter Matthau en de beroemde kribbigheid van zijn personages) maar de volgende woorden vormden zich in mijn gedachten nadat ik haar over de Lering had verteld:

“Zeg ze dat we dankbaar zijn,” zei ze. “Vertel ze dat de bomen het werk waarderen dat jullie hebben gedaan om ons oude bondgenootschap met mensen te herstellen. Vertel ze dat we blij zijn dat vrouwelijke mensen zich onze oude vriendschap herinneren en zo de kinderen en de mannelijke mensen inspireren om terug te keren naar de bomen. Jullie zijn goede vrienden voor de bomen, zoals de bomen goede vrienden zijn voor jullie. Dank jullie wel.”

Daarna legde ik mijn handen op Murats schors, leunde tegen haar stam en ‘zag’ die oude alliantie waar ze naar verwees in mijn geestesoog. Ik zag lichtgevende, lichtroze vloeistof-energie die uit mijn hart stroomde, door mijn linkerarm in Murats lichaam stromen, in haar vaten en kanalen en die al haar cellen bereikte. Maar in mijn rechterarm gebeurde iets heel anders… het was koeler, stijver dan de rest van mijn lichaam. Door de vingertoppen van mijn rechterhand kwam een saffiergroene lichtsubstantie binnen en verzamelde zich in mijn rechterpols – het leek op een licht-armband. En al snel begon mijn arm bedekt te raken met een dikke en gerimpelde korst, een ruwe huid die eruit zag als… nou ja, boomschors. Mijn rechterarm zag eruit als een tak die uit Murats lichaam kwam en me omwikkelde . Dus de rechterhelft van mij had ‘boomvloeistof’ die naar binnen liep en had het uiterlijk van een boom en de linker- had menselijke vloeistof’. Ik was boom en mens tegelijk, en Murat ook.

En toen dacht ik “Alle mensen, ik lijk zelf wel een boom met mijn donkere huidskleur, mijn stevige lichaam en mijn krullende haar dat alle kanten op gaat, als een boomkruin… ah, dat is grappig!”

Ik hoop dat ik er goed aan heb gedaan om dit aan jullie allemaal te beschrijven, ik dacht dat jullie geïnteresseerd zouden zijn. Bovendien zei Murat dat ik jullie moest bedanken, dus dat deed ik.
Gabriela
 
Washington, U.S.

Ik heb het meest geweldige cadeau gekregen tijdens de online boommeditatie en wil graag mijn ervaring met jullie delen. Toen we werden geleid om een speciale boom te benaderen die we kennen, dwaalden mijn gedachten af naar enkele geweldige herinneringen – één van de bomen is een sequoia die voor het keukenraam staat van een huis waar ik bijna 20 jaar geleden woonde. Maar verrassend genoeg werd ik uitgenodigd om tussen twee enorme bomen in de voortuin van mijn buurman te komen zitten.

Ik heb met hen gecommuniceerd tijdens mijn wandelingen met mijn honden, gewoon betuigend hoe ik hun pracht bewonderde. Ze vertelden me dat ze mijn honden graag zien als we langslopen en ze weten dat ze allebei ziek zijn en binnenkort zullen sterven. Ze weten hoe moeilijk dit voor me zal zijn en ze zeiden dat ze me zouden helpen er doorheen te komen. Mijn hart brak open. Ik had geen idee dat ze zich bewust waren van ons en zoveel om ons geven. Ik nam hun geschenk met diepe dankbaarheid aan. Toen ik emotioneel tot rust kwam, vroeg ik hen wat ik voor hen kon doen.

Omdat ze zo lang zijn konden ze me de dag daarvoor zien, terwijl ik een immigranten gezin hielp met wat eten en geld in de supermarkt. Ze lieten me die scene zien en zeiden dat ze wilden dat ik andere mensen zou helpen – net zoals ik die dag had gedaan – geen groot programma of ingewikkelde betrokkenheid – alleen maar helpen wanneer de kans zich voordeed.

Deze twee bomen zorgen voor de bomen in onze buurt, en ook voor de mensen die hier wonen. Het zijn verschillende soorten en één is mannelijk en één is vrouwelijk. Ze zorgen voor een perfecte balans van boomenergieën op ons kleine eiland van straten. Onze buurt was ooit een rivierbedding, eeuwen geleden, maar het bevat nog steeds waterenergie. De bomen vinden het hier heerlijk. Ze doen het hartstikke goed.

Bedankt dat jullie me op deze reis hebben meegenomen. Het blijft me voor altijd bij.
Savanah
  
Arizona, V.S.

Heel erg bedankt voor het onderricht over de bomen afgelopen zondag. Toen ik in de jaren 80 een conservatieve kerk verliet, waren het de bomen die me door een moeilijke tijd heen hielpen. Ik had mijn eigen spirituele ervaring van de gelukzaligheid van onvoorwaardelijke liefde gehad, en het was zo verschillend van de leer van deze kerk dat ik er niet langer in kon zijn. Maar ik werkte in hun genealogische bibliotheek, en ze wilden dat ik berouw toonde of ik zou ontslagen worden. Bovendien was mijn man van me aan het scheiden en verspreidde hij valse verhalen over mijn “zonden”. Wow.

Niemand mocht me, dus drie maanden lang, voordat ik vertrok, waren de bomen mijn enige vrienden — ik liep door een oud deel van de stad en omhelsde ze of leunde met mijn rug tegen ze aan en ze zonden me de meest verbazingwekkende liefde en sereniteit. Door de jaren heen vergat ik dat een beetje totdat ik een bericht las op een website genaamd matthewbooks. Matthew stierf toen hij ongeveer 18 jaar oud was en zijn moeder ontdekte een tijdje later dat ze met hem kon communiceren. In één van zijn boodschappen had hij het over de Grootmoeders en hun leringen over bomen die net uitkwamen. Het raakte me echt toen ik me mijn ervaringen herinnerde; ik vond jullie website, kocht de boeken en ben sindsdien bij jullie.

Lynn

België

Mijn hele leven ben ik verliefd op bomen en ik omhelsde ze als ik me daartoe geroepen voelde. Wanneer ik wandel, zingen ze voor me “Wij houden ook van jou.” Vanavond ging ik eindelijk naar onze mooie eik achter in onze tuin waar een beekje is. Toen ik tegen haar aanleunde, zei ze: “Ik ken je… ik ken je,” Dus antwoordde ik: “Ik ken jou ook en ik hou van je.” Ik vroeg haar naam en hoorde, “Aliatol”

Ik bleef een tijdje bij haar en voelde de hoofdpijn achter in mijn hoofd verdwijnen toen ik begon te zingen “Luister, luister, luister naar je harten Lied,” en toen omhelsde ik de kleine eik die naast haar stond. Ik besloot Aliatol op te zoeken en ik ontdekte dat Ali een oude Duitse meisjesnaam is van Adelheid, en betekent “Hoog verheven” en Atol is een eiland in de vorm van een cirkel gesticht op koraalrif. Maar Atol is ook de naam van een project  “De Levensboom samenstellen!”  (Assembling the Tree of Life). Nou … breng me meer leringen! Ik ben zo dankbaar.

Hilda
 
Duitsland

Ik las in de krant dat afgelopen vrijdag in Ghana minstens 5 miljoen bomen zijn geplant om de ontbossing van hun regenwoud tegen te gaan. Dus vroeg ik de boom die ik als mijn moederboom beschouw en alle moederbomen overal, om die ‘nieuwkomers’ te helpen en te onderwijzen en ze in het net te verwelkomen. Het leek me een goed idee om dat voor alle nieuw aangeplante bomen en planten te kunnen doen … Veel liefs voor jullie allemaal.
 
Nicole  
 We hebben de drie korte lezingen die Sharon gaf toen de Grootmoeders ons in januari 2020 voor het eerst opdracht gaven om met de Bomen te gaan werken. Je kan ze HIER vinden