SAMENVATTING ONLINE LERING VAN 2 MEI 2021

SAMENVATTING ONLINE LERING VAN 2 MEI 2021

Sharon heet ons allen welkom en herinnert ons eraan dat de Online Leringen op de eerste zondag van elke maand zullen worden voortgezet. [De volgende Online Lering zal op 6 juni zijn].

Sharon: We komen opnieuw samen om de Grote Liefde te ervaren die ons omvat, en om die liefde voor alle wezens uit te breiden en te vergroten.

Ons doel is te leren hoe we naar de Grootmoeders’ Leringen kunnen leven. De Grootmoeders zeggen: “Het beste gebruik dat je kunt maken met wat we geven, is door het toe te passen in je leven.”

Velen van ons werken al een aantal jaren met de Grootmoeders, met de Grote Moeder, en met het Vrouwelijke Principe van Creatie. En dus kunnen wij van groot nut zijn voor al diegenen voor wie deze ideeën nieuw zijn, en die dit komen leren.

Lange tijd is op aarde het concept van God de Moeder (van Yin, van de Kracht van Yin, de Kracht van het Vrouwelijke Principe, het Grote  Omhullende en Ondersteunende van het Leven) afwezig geweest. Dit is het elfde uur. Dit is de tijd voor ons om naar voren te stappen en één te worden met deze energie, omdat al het andere uit elkaar aan het vallen is. Maar de fundamenten van het leven op Aarde zijn hier, en wij zijn hier om dat te versterken en uit te zenden. We zijn hier om dat in elkaar en in onszelf te versterken.

(Om met elkaar in contact te komen, kun je ook alle Zoom- of live-bijeenkomsten bijwonen die we houden. Iedereen is welkom. Er zijn geen kosten verbonden aan dit werk. We zijn blij om te geven).

Het Net van Licht is hier om de aarde in evenwicht te houden. Het bindt de hele aarde samen in de Ene Liefde, het Weefsel van het Universum. Er zal meer onrust komen in de wereld. Het is onze taak om zo standvastig mogelijk te blijven, en lief te hebben wat er ook gebeurt. En dat doen we.

Laat ons denken aan hoe we nu allemaal samen zijn. Er zijn mensen bij ons uit de hele wereld, uit Australië, Nieuw-Zeeland, heel Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, en ook uit andere delen van de wereld. We heten jullie welkom, we houden van jullie. Onze harten zijn verbonden in het Licht.

De behoefte van deze tijd is de behoefte aan bemoederen.  Dus zeggen de Grootmoeders: “En dus zijn wij gekomen. Wij zijn de Grote Moeders, en wij weten hoe we voor al onze kinderen moeten zorgen.”

Net van Licht meditatie

Sharon: Weet dat wanneer we voor iedereen bidden, we ook voor onszelf bidden, omdat we deel uitmaken van die iedereen. Wij verdienen het ook om gelukkig te zijn.  Dus vandaag zullen we bespreken: Hoe heeft het werken met de Grootmoeders ons gelukkiger gemaakt? Hoe hebben hun leringen, hun manieren van zijn, hun woorden, hun liederen, hun motivaties, ons dichter bij het Goddelijke gebracht? Wat heeft jou geholpen?

Sharon introduceert Tinaz (uit Californië), Jane (uit Nieuw Engeland), en Lin (uit de staat Washington). Ieder van hen werkt al lange tijd met de Grootmoeders.

Lin: Toen ik jaren geleden eens met mijn moeder ging winkelen, had ik de hulp van de Grootmoeders nodig en riep hen aan. Toen kwam er uit het niets een witte veer uit het plafond naar beneden dwarrelen en landde voor me. De Grootmoeders zijn er wanneer ik erom vraag, al is het maar ter ondersteuning. Er is zoveel steun vanuit het Vrouwelijke Principe.

Ook het gebruik van het Net van Licht is behulpzaam geweest. Wanneer we denken aan vrienden in nood, kunnen we in plaats van medelijden met ze te hebben, ze omhullen met het Net van Licht, ze warm toedekken , wat een heel andere trilling is, veel meer opbeurend en ondersteunend.

We kunnen altijd om hulp vragen aan de Grootmoeders, en dan openstaan voor wat er komt. Het is iets dat magisch zal zijn, en zeer behulpzaam.

Tinaz: Ik hou ervan dat je zei “het is zo magisch.”  Dat is het echt. Dit heeft mij en vele anderen in een geheel nieuwe innerlijke manier van zijn gebracht. Wat voor mij heeft geholpen zijn de meditaties, het uitwerpen van het Net van Licht, en de Eenheid die we ervaren als een wereldwijde groep. In de Bijeenkomsten, maar ook anderszins, zijn we zo met elkaar verbonden. Ik voel de eenheid onder ons, en ook een eenheid die verbonden is met het Goddelijke.

Sharon: Ik begon een aantal jaren geleden op te merken dat telkens als we een bijeenkomst van Grootmoeders hadden bij mij thuis, er een thema naar voren kwam. We leerden van elkaar over die specifieke les. Ik herinner me een keer toen iemand werkte met een wrok waar ze niet overheen kon komen, en toen openden we het boek op een willekeurige pagina, en we openden het voor een boodschap over vergeving! Magisch gebeuren.

Jane: Ik heb me verbonden gevoeld met het idee Goddelijk te zijn, maar was niet zo verbonden met het concept van geluk. Wat mij geholpen heeft is het gevoel voor humor van de Grootmoeders. En de eenvoud en duidelijkheid door aan te nemen dat iedereen Goddelijk is. Het gaf me een manier van verbondenheid met iets dat ik niet duidelijk begreep.

De laatste jaren is er voor mij een spanning geweest tussen het mannelijke en het vrouwelijke. Ik realiseerde me dat als ik niet duidelijker begreep wie ik was als goddelijk vrouwelijk, ik geen taal had. De Grootmoeders gaven me een keuze: ik kon boos zijn, of ik kon het innerlijke gevoel onderzoeken van wie ik was als het vrouwelijke. Hoe was het om een meelevend vrouwelijk wezen te zijn in een cultuur die dat niet noodzakelijkerwijs waardeerde? Dat is waar de humor om de hoek kwam kijken.

Op een reis met Sharon naar een Bijeenkomst in Litouwen werd ik blootgesteld aan buitengewone ervaringen: verschillende entiteiten, mensen die dingen over mij wisten maar waarvan ik geen idee had hoe… Toen concentreerde ik me meer op de Dans van de Schepping, de Richtingen en de Elementen. Ik begreep dat er boodschappen te horen waren als ik maar kon luisteren, en dat ik alleen kon luisteren vanuit mijn vrouwelijke zelf. Ik moest het voldoende geloofwaardigheid geven. Dat ik mezelf kon eren. Dat ik mezelf niet hoefde te zien slechts als een weerspiegeling in een mannelijke wereld.

Op een keer, toen we aan het rijden waren, vloog er een adelaar naar beneden en miste op een paar centimeter na de voorruit van mijn auto. Het was een teken dat ik op de Grootmoeders moest letten!

Wetende dat ik door de Grootmoeders werd vastgehouden, gaf me de kans om mijn eigen gevoel voor humor te hebben die weer geluk en aanvaarding van mijzelf mogelijk maakten.

Sharon: Wow. Ik herinner me dat we naar Litouwen gingen. We kwamen bijzondere mensen tegen: natuurkundigen, helderzienden en die militairen …
Jane, toen had je veel woede over het mannelijke, maar dat heb je nu niet. Wat is er gebeurd?

Jane: Wat voor mij belangrijker werd dan woede en mijn eigengerechtigheid was een gevoel van zijn. Als ik een persoon van mededogen wilde zijn, moest ik mijn gehechtheid om op een bepaalde manier door anderen te worden gezien, loslaten. Ik moest er op letten wat dat mededogen bevorderde en wat het niet bevorderde. Omdat ik jarenlang maatschappelijk werker was, moest ik een aantal dingen loslaten over hoe het systeem zich ontwikkelde. Ik moest werken om het mededogen vast te houden te midden van chaos. Het hielp om de angst op te geven, en de woede over hoe vrouwen waren behandeld.

Sharon: Dank je wel. Je zei dat je “op een ontdekkingstocht” bent geweest om uit te vissen “hoe een medelevend vrouwelijk wezen te zijn”.

Tinaz: Ik resoneer daar heel erg mee. In het bijzonder: door me geen zorgen meer te maken over hoe mensen ons zullen zien, over hoe we denken dat we moeten presteren. De liefdevolle en accepterende grootmoeders te zijn is op zichzelf waardevol, in het besef dat we onszelf kunnen zijn. Hoe we ook zijn, we zijn oké. Waar we ook zijn op onze reis, het is goed. Om gewoon jezelf te zijn. Het is goed genoeg. Dat was erg bevrijdend voor mij.

Sharon: Weet je nog hoe je dat geleerd hebt? Was het van een groepsdiscussie, van het lezen van de boeken of alles? Zelfacceptatie is iets waardevols om te leren.

Tinaz: Ik denk dat het van alles een beetje was. Het was een proces van zoveel jaren. Het kwam stapsgewijs, beetje bij beetje.

Sharon: De Grootmoeders zeggen dat ze ons beetje bij beetje moeten leren, omdat het anders een te grote schok is voor onze systemen, en we het niet zouden kunnen verwerken. Ze zullen ons onderwijzen naar onze capaciteit om het te bevatten. Als we het eenmaal begrijpen, begrijpen we het echt.
Lin, wil je vertellen over hoe je een medelevend vrouwelijk mens kunt zijn?

Lin: De Grootmoeders hebben onze Yin en onze “dappere schoonheids/kracht“ verbeterd. In plaats van dat onze yin uitgeput raakt, kunnen we aansluiten op een onbeperkte bron. Het helpt ons te voelen in de stroom en dat er een altijd stromende bron is. Het helpt om te weten dat de Grootmoeders achter je staan.

Sharon: Onze conditionering is zo patriarchaal geweest, zo yang gefocust. We hebben gedacht dat we alles moeten uitzoeken. Wat we echt moeten doen, is stil worden, naar binnen gaan en deze enorme kracht gewoon laten opstijgen.

Jane: Ik denk dat een deel hiervan een bewuste beslissing is. Om te begrijpen dat als je je met het Goddelijke wilt verbinden, je keuzes moet maken over waar je bent en waar je je energie aan besteedt. Het is belangrijk om plaatsen te kiezen waar meededogen wordt ondersteund. Een cliënt zei “als ik niet wandel in de kwaliteit waarvan ik weet dat die is wat ik ben, dan verander ik in een tornado.” Als je kunt wandelen binnen een gevoel van mededogen, dan heb je de ervaring dat je heilig bent, omdat je een bewuste beslissing neemt om contact te maken met de Grootmoeders. Dan kun je naar de andere persoon naast je kijken en waarderen dat zij ook een manier hebben om verbinding te maken met het Goddelijke. Dit bevordert voor mij een gevoel van de heiligheid van de ander.

Sharon: Bedankt voor het naar voren brengen van een bewuste keuze. Je geest kan je zeer dierbare vriend zijn, of het kan het ergste zijn dat je ooit bent tegengekomen, omdat het rond kan rennen als een aap die van ding naar ding springt. Het heeft het nodig om iets te doen. Houd het gefocust op de Bron, op de Bron van Leven.

In het Grootmoederswerk zijn er veel dingen die je kunt gebruiken om jezelf thuis te brengen, te centreren. Je kunt naar elk van de boeken gaan en een pagina openen en zien wat ze op dat moment voor je hebben. Je kunt de liedjes spelen, de gezangen gebruiken of de video’s bekijken … Het helpt ons allemaal thuis te komen. Kom thuis bij je Krachtbron. Verspil je leven niet. Claim je leven. Je bent een heilig wezen. Wees wie je bedoeld bent te zijn.

Laten we dat engagement doen aan het grote “Ja”.

Sharon leidt ons in een meditatie om te ervaren hoe het is als je die bewuste keuze maakt, als je ja zegt tegen het Goddelijke.

(zingt)      I am one with the heart of the Mother, (Ik ben één met het hart van de moeder)
                I am one with the heart of Love,          (Ik ben één met het hart van de liefde)
                I am one with the heart of the Father,   (Ik ben één met het hart van de vader) 
                I am one with God.                               (Ik ben één met God)
                I am one with God.                               (Ik ben één met God)
      
 
We zijn samen op deze reis. Hartelijk dank aan allen.
 
Namaste. Tot de volgende keer.

KLIK HIER

om deze lering opnieuw te bekijken
en ook
om de volgende lering zondag 6 iuni 2021 om 22:00 te volgen.