SAMENVATTING ONLINE LERING Zondag 25 april 2021

SAMENVATTING ONLINE LERING Zondag 25 april 2021

SAMENVATTING ONLINE LERING
Zondag 25 april 2021

 

Sharon heet ons allen welkom, en kondigt een verandering in onze online planning aan.  De Online Leringen zullen vanaf 2 mei, elke eerste zondag van de maand plaatsvinden.  Het Aarde Evenwicht werk is voor nu afgesloten, hoewel we als individuen met de elementen zullen blijven werken in de toekomst.

Net van Licht Meditatie
Nadia uit België

Sharon introduceert Kate uit Californië, Peggy uit Alabama, en Tinaz uit Californië voor een discussie.

Sharon:De Grootmoeders zeggen dat wat we het meeste nodig hebben, is ons te herinneren hoeveel de Grootmoeders van ons houden. Het Goddelijke houdt van je, zonder voorbehoud… een diepe blijvende liefde die zich voor altijd uitstrekt. Zodra we erkennen hoe geliefd we zijn, kunnen we het moeiteloos weggeven.  Het brengt ons grote vreugde om die liefde te delen.

“Vandaag zullen we het hebben over hoe het werken met de Grootmoeders ons heeft geholpen om voorbij onze beperkingen te komen, en om op die plaats van de Ene Liefde te komen… Om op die plaats te komen waar we de God in elkaar zien, dat is de vreugde van ons leven.

(zingt)      I am one with the heart of the Mother, (Ik ben één met het hart van de moeder)
                  I am one with the heart of Love,          (Ik ben één met het hart van de liefde)
                  I am one with the heart of the Father,   (Ik ben één met het hart van de vader) 
                  I am one with God.                               (Ik ben één met God)


“De Grootmoeders vragen ons om onze eenheid met God te erkennen en te aanvaarden. We zijn niet gescheiden. We zijn één met God.

De gasten denken dan na over de vraag:  “Hoe we de conditionering ervaarden toen we jonger waren, over onze band met God?”

Peggy’s ervaring was er een overschaduwd door schuld en schaamte.  Ze groeide op in een open christelijke kerkreligie, met een militaire vader. Zij voelde zich klein en onbetekenend op de planeet, en kreeg in de kerk de boodschap mee dat wij zondaars waren, onwaardig, en dat het vanwege onze grote afgescheidenheid en onwaardigheid was dat Jezus was gedood. Ze zei dat ze zichzelf wekenlang in slaap huilde toen ze jong was, omdat ze zich verantwoordelijk voelde. Het was een moeilijke kennismaking met de spirituele wereld. (gelach van de groep)

Sharon reageert: Gelukkig hoefden we niet op die plek te blijven!

Kate’s conditionering was die van een boze God die een bepaald gedrag eiste om liefde te geven.  Ze kreeg al heel jong te horen dat ze niet “goed” was en dat ze zich op een bepaalde manier moest gedragen om goedgekeurd en geliefd te worden door haar moeder en vader. Toen ze ongeveer drie en een half jaar oud was, werd haar mond met zeep uitgewassen omdat zij een uitdrukking had gebruikt die ze in alle onschuld had gezegd. Ze was er zeker van dat ze slecht was, omdat ze erop vertrouwde dat haar ouders de waarheid in pacht hadden. Tot op de dag van vandaag worstelt ze met het gevoel onwaardig te zijn om geliefd te worden. Maar ze heeft een diepgaande verandering ervaren door het werk met de Grootmoeders.

Tinaz’s conditionering was die van een liefhebbende, zij het afstandelijke, handen-af God.  Ze groeide op in India en in het Zoroastrische geloof. Ze kreeg de boodschap mee dat God van iedereen houdt, maar dat God degenen helpt die zichzelf helpen. Er lag  veel druk en nadruk op het “goed” zijn.  Ik besloot om “goed” te zijn, hoewel ik aanstoot nam aan die druk toen ik ouder was. Het concept van één zijn met God was er niet. Er was zeker een afstand tussen het zelf en God. Wat een geschenk is het om bij de Grootmoeders te zijn, zegt ze. De boeken, de meditaties, de liederen, het uitwerpen van het Net, de Bijeenkomsten… Het voelde als thuiskomen.

Sharon: Dit is waarom de Grootmoeders kwamen, zodat we het gevoel en begrip van thuiskomen konden hebben … het gevoel dat we genoeg zijn, gewoon door te zijn. We hoeven onszelf niet te bewijzen, of iets te doen.  Ons hele wezen is vol van de aanwezigheid van God, daarom is het Goed.

Sharon vraagt: Wat heeft je echt geholpen, wat is praktisch nuttig voor je geweest in het werk van de Grootmoeders, in termen van het doorbreken van de oude conditionering?

Tinaz: Ik denk aan de meditatie met “de kruik en de beker” (Boek 1, pagina 227). Het laat me zo geliefd en geaccepteerd voelen. Het helpt me veel. Ook de Bekrachtigingen, het internaliseren van het Goddelijke is een geweldige ervaring.

Sharon: Met elke Bekrachtiging gaat de liefde dieper in je lichaam en je geest.

Peggy: De meest krachtige gebeurtenissen voor mij waren de Bijeenkomsten. Samenkomen met mijn Grootmoeders zusters en broeders, contact maken met de Liefde en onze Eenheid met het Goddelijke claimen. Dit komt tot uiting door het dansen van de Soefi dans aan het einde van de Bijeenkomst. Daar voel ik iets speciaals wat mij raakt op een diep niveau, ik voel het in mijn lichaam en ervaar het.

Sharon legt uit dat de Soefi dans een dans is met twee concentrische cirkels, een binnenste en een buitenste cirkel, waarbij de cirkels tegenover elkaar staan en in tegengestelde richting bewegen. Telkens wanneer twee personen tegenover elkaar staan, kijken we elkaar in de ogen, leggen onze handen op elkaars hart en zingen “All I ask of you is forever to remember me as loving you” (Alles wat ik van je vraag is je altijd te herinneren dat ik van je hou). Sharon zegt dat dit het gevoel van scheiding wegblaast en ons helpt te ervaren dat we Één zijn in liefde.

Kate gaat verder, Bij de Soefi dans is er een energie die van hart tot hart stroomt. Het opent de harten van mensen voor wat het belangrijkste is, dat is het begrijpen en het weten dat “Ik voor altijd van je houd”. Dit is het enige wat er uiteindelijk toe doet.

Ook Kate voelde een doorbraak tijdens de Bekrachtigingsceremonie, toen haar werd gevraagd: “ga naar binnen en kijk naar je hartenwens, en als er iets is dat je wilt, dan kun je het ontvangen. Gewoon vragen.” Het voelde zo ontroerend en liefdevol. De douche van liefde en de tranen die van mij kwamen. Dit was een idee waarvan ik nooit had gedacht dat het mogelijk was, omdat ik dat gevoel van niet goed genoeg zijn niet volledig had overwonnen.

In mijn werk met de Grootmoeders heb ik ook de verbazingwekkende ervaring van het aanboren van stilte, kalmte, welzijn, vrede en liefde….. de volledige verbinding, die de verbinding met het Goddelijke en de verbinding met jullie allemaal toelaat, in die God ruimte. De mooiste manier waarop ik dit liefdevolle “één met God” gevoel heb kunnen ervaren, is wanneer ik uitreik naar een ander, in liefde. Ik voel zo veel vreugde om een ander te kunnen helpen en te geven.

Sharon voegt toe: Dit is zo belangrijk: de boodschap van de Grootmoeders echt te leven. Meer dan twintig jaar hadden wij een Grootmoeders cirkel in Laguna Beach, die we gekscherend “het Moeder Schip” noemden. Een van de oorspronkelijke vrouwen van die groep is onlangs erg ziek geworden en heeft veel geleden. De kring van de Grootmoeder groep kwam om haar heen, hielp haar, vond een woonplek voor haar en steunde haar. Ze ging van een plaats van angst en groot lijden, naar een staat van exstase. Ze ging van verschrikking naar vreugde, wetend hoe geliefd ze was. Wanneer we aan iemand anders geven, ontvangen zij … maar wij ontvangen zelfs meer.

We gaan eindigen met De Kruik en de Beker meditatie, als een manier om te ontvangen en geven. (De Grootmoeders spreken, pagina 227).

Sharon raadt ons allemaal aan de meditaties te gaan doen. Ze zijn er voor jullie, om je evolutie te bespoedigen, om je gelukkiger te maken. (Jullie kunnen de meditaties vinden achterin de boeken.)

Een zegening voor jullie lieverds.

Ik zie jullie volgende zondag! (2 Mei 2021)