10 november, 2020 Liefde is de schering en inslag van het Universum

10 november, 2020 Liefde is de schering en inslag van het Universum

Liefde is de schering en inslag van het Universum

____________
 

“Liefde is de schering en inslag van het universum. Dit is wat het Net van Licht/Net van Liefde is. Het bindt alle leven samen. Het ondersteunt, verzorgt en verbindt alles en het kan dit doen omdat het Liefde Is. Licht en liefde” legden de Grootmoeders uit, “zijn maar twee aspecten van hetzelfde. Licht wordt gezien en Liefde wordt gevoeld.
Als je je verbindt met het Net van Licht, dan wordt je meteen een instrument van Liefde. Het is gemakkelijk,”zeiden ze. “Je bent geweven uit  Net van Licht Liefde en zodra je je dit realiseert, begin je het te weven. Dit alles gebeurt ogenblikkelijk.

Een: Je denkt aan het Net van Licht
Twee: Je BENT het Net van Licht
Drie: Licht/Liefde werkt door jou heen, straalt van jou uit

Je bent een instrument waar het Goddelijke doorheen kan werken.” Toen lachten de Grootmoeders en zeiden, “Omdat je ‘magie’ bent (de magie van liefde), ben je in staat tot het creëren van ‘magie’.”

“Vandaag lijdt De Aarde,” zeiden de Grootmoeders, zichzelf tot hun volle lengte oprichtend , “en alle wezens lijden met Haar mee. Ieder van jullie,” zeiden ze, “die zich indentificeert met je ware aard (Liefde/Licht}, helpt dit lijden te verlichten. Ondanks de intense duisternis die je geliefde planeet nu bedekt, straal je licht uit. Altijd straal je licht uit.” zeiden ze. “En zodra je je herinnert dat je dit instrument van liefde en licht BENT, vergroot je de kracht van het Net. Je wordt dan liefde in actie.

  “De afgelopen week of langer hebben velen van jullie, samen met de andere liefdevolle handelingen die jullie hebben verricht, je op liefde gefocust en het Net van Licht voor de Verenigde Staten van Amerika uitgeworpen. En kijk wat je hebt bereikt!!! De gebeden van miljoenen mensen samen, dat het hoogste goed in Amerika mag plaatsvinden, heeft een grote last van dat land gehaald. Wanneer harten zich in liefdevolle  goedheid als deze verenigen, dan volgt Groot Goed.

“We willen dat je je bewust wordt van de kracht van jullie liefdevolle harten. Er is veel meer werk te doen hier op Aarde en we zullen dit samen gaan doen. Wij vragen jullie om het licht te blijven verankeren, het Net van Licht/Net van Liefde te blijven werpen en versterken. Doe het overal waar er lijden is. Grijp elke kans om elkaar lief te hebben en te zoeken naar het hoogste goed voor alle wezens. Leven op deze manier zal je leven verrijken.”

En toen sloegen de Grootmoeders hun armen om elkaar heen en zongen,
“Moge iedereen in alle werelden gelukkig zijn.”


Online Groepen

 

Ondertussen zijn er meer en meer groepen die online ontmoetingen houden. Wil je graag aansluiten bij zo een groep, neem dan contact met de gastvrouw van de groep die je normaal bijwoont, een groep in jouw regio of mail ons en dan brengen we je met plezier in contact met een Online groep.  Voor Nederland  bakens@degrootmoedersspreken.nl , voor België naar netvanlichtbelgie@hotmail.com
 


Brief uit Oregon

 

Ik wilde graag delen wat ik zag toen ik vandaag deelnam aan de bijeenkomst voor het Herbalanceren van de Aarde Elementen.

Terwijl Sharon de Gayatri- mantra zong begon ik te mediteren en werd ik me bewust van onze zon en de grootsheid van haar vuur. Ik zag haar zich vervolgens verbinden met de ene zon na de andere, zich steeds verder uitstrekkend door onze Melkweg en kosmos heen, het licht versterkend van elke zon.

Toen zag ik een cirkel van honderden Grootmoeders rond een enorme tafel die de strengen van het Net van Licht breiden. Ze lachten en praatten samen. Ik zat tussen hen in en terwijl ik met mijn gouden stralennaalden aan het breien was ontstond er een gapend gat in het Net tot aan mijn naalden. De Grootmoeders bij mij in de buurt kwamen dichterbij en hapten naar adem bij het zien van de in de knoop geraakte scheur in het Net, en we kregen allemaal tranen in de ogen.

Toen onze tranen op de verdorde strengen vielen, begonnen ze zich te ontwarren en één voor één nam een Grootmoeder een losse streng vast, trok ze recht en breide ze in het web. Het deed mijn hart zwellen. De vurige stralen  stroomden de hele tijd bij ons naar binnen en vulden ons zo met energie om het Net te repareren zodat het weer terug kon stralen naar die plaatsen die haar Licht en Liefde zo hard nodig hadden.

Onlangs las ik dat een inheemse traditie de zon als vrouwelijk en de maan als mannelijk beschouwde omdat de zon altijd aanwezig was terwijl de maan kwam en ging. Het leek me een nauwkeurige metafoor voor het aspect van het vrouwelijke op aarde.

Ik voel een grote urgentie voor ons werk hier nu. Mijn niet-menselijke familie is gekomen om de Grootmoeders te dienen en mij te steunen in dit werk. Ik ben vereerd om hier met jullie allemaal te zijn. Liefde en Licht voor jou en de jouwen..
 
Savannah

 
 


Samenvatting van de Online Teachings

Lieve mensen,

Het maken en vertalen van de ondertitels ging niet moeiteloos en dat is nu net iets wat de Grootmoeders ons leren. Dus hebben we besloten om met samenvattingen van start te gaan en hieronder vind je die van de laatste teaching van 1 november 2020. We zijn ook nog op zoek naar de beste manier om deze en die van de laatste vijf teachings ter beschikking te stellen, maar vertrouwen er op dat ook daar de weg van de minste moeite zichtbaar zal worden 🙂

***

Samenvatting Online lering 1 november 2020

De Grootmoeders leren ons om onze verwantschap met de natuur nieuw leven in te blazen, door te werken met de elementen en de elementaire spirits van het leven.

Gasten:  Saskia en Joost, man en vrouw, Co-Bakens in Nederland, (10 jaar bij de Grootmoeders)

Op de vraag wat dit werk hem brengt, antwoordt Joost: “Ik sluit mijn ogen en begin iets te voelen als de Grootmoeders binnenkomen.  Het is altijd een verrassing, wat ze ons willen vertellen, wat ze willen dat we doen. Ik maak contact met de Grootmoeders in hun grotere veld, en dat creëert een [container/kanaal] voor mijn antwoord.
“Alle vrouwen of de vrouwelijke energie geven me een soort aardse steun van waaruit ik als man kan opstaan.”   Terwijl Joost toegeeft dat hij zich soms afvraagt wat hij doet tussen al die vrouwen in de Net van Licht groep, “voel ik daarna meer licht in mij en meer aanwezigheid vanuit een natuurlijke bron in plaats van het gevoel iets door te duwen In plaats van te proberen iets te bereiken, of mijn punt te maken, is er een subtiel omvatten . Dit  zorgt voor een opening die toelaat dat een natuurlijke mannelijke impuls naar boven komt.
Saskia voegt hieraan toe: “Als ik iets leer, komt dat Joost ten goede, en als Joost iets leert en hij deelt het in de groep, gebeurt er iets magisch.  Als een man zijn gevoel of zijn kwetsbaarheid deelt, helen we allemaal.  Ik denk dat dit het geschenk is dat we krijgen van de aanwezigheid van een man in onze groep. “
Joost: “Als jullie vrouwen (in de groep) gaan praten, is er een soort vrouwelijke (yin) manier van openen, van verbinding maken met elkaar, en jullie zijn vrij bescheiden, en dat geeft me een kans om te ontspannen.  Ik hoef mijn punt niet te maken.  De hele groep ondersteunt en deelt dan zo dezelfde verbinding met elkaar. ”
Joost wordt herinnerd aan een visioen dat hij had waarin mannen met zwaarden vochten in de oorlog.  “In deze scène was er iets anders nodig en het had te maken met het hart.   Toen het hart begon te ontvangen, begon het harnas dat de mannen droegen te smelten.” Hij zegt: “We zijn allemaal veel sterker als we ons zelf toestaan op natuurlijke wijze op te staan in plaats van pantsers te dragen en met elkaar te vechten.

 
*   *   *   *   *
 
 

We zetten ons werk voort met de elementen.  Vuur is voor ons misschien wel het moeilijkst te begrijpen.  Vuur en lucht zijn lichter en minder dicht; ze zijn subtieler.  De vijf elementen gaan van zeer dicht en zwaar, naar lichter en subtieler.  De aarde is het zwaarst, dan water, dan vuur, dan lucht. En ze worden allemaal vastgehouden door de ether of de ruimte, de Akasha, waar we onze gebeden naartoe sturen en waar geluid en de liefde stromen .  Ether is het ware fundament van het universum.
Vuur is het element dat precies in het midden zit, halverwege tussen aarde en ether.  Gebruikt voor transmutatie en transformatie, kookt het vuur water en zet het om in stoom, die het dan op zijn beurt in lucht verandert, en dan condenseert de lucht uiteindelijk weer in water en komt  terug naar de aarde.  Vuur transmuteert en verbrandt de elementen van de aarde.
We denken zelden aan vuur in onszelf, maar het is datgene wat de warmte in ons lichaam veroorzaakt, ons in staat stelt om te leven.  Vuur is altijd bij ons, maar het is zo subtiel dat we het niet echt zien.  We dragen het, maar zien het niet.   Nadat ons leven voorbij is, is vuur het element dat we gebruiken om ons lichaam aan de ether aan te bieden door middel van crematie.  We geven ons lichaam terug aan de kosmos, terug aan de ether.
Vuur en lucht zijn de snelste van de elementen. Aarde en water zijn langzamer; ze zijn zeer krachtig, maar ze zijn langzamer en dus zijn vuur en lucht moeilijker voor ons te bevatten vanwege hun snelheid.
De Grootmoeders verrasten me toen ze ons vroegen om dit werk van het in evenwicht brengen van de elementen te doen door gebruik te maken van het voertuig van ons eigen lichaam.  Ons lichaam is samengesteld uit de elementen en dus, terwijl we werken aan de integratie van de aarde, de lucht, het vuur en het water ín ons lichaam, doen we tegelijkertijd werk buiten onszelf. We werken zowel binnen als buiten ons lichaam en het ‘werk’ gebeurt naadloos.
Wanneer vuur, water, lucht en aarde uit de hand lopen (natuurbranden, orkanen, aardbevingen, etc.) komt dat doordat deze elementen uit balans zijn geraakt.  Dit gebeurt omdat de mensheid uit balans is geraakt. Vuur, water, lucht en aarde zijn niet onze “vijanden”, maar maken deel uit van ons. Grote spirituele leraren zeggen dat wat we ervaren als een externe onevenwichtigheid een reactie is op wat we hebben gedaan, op hoe we hebben geleefd en ons hebben gedragen. De vervormingen, onevenwichtigheden en het gebrek aan harmonie in de wereld ‘buiten’ onszelf weerspiegelen de onbalans ‘binnen’ onszelf. Dus als we onszelf weer in balans brengen, komt de wereld ook weer in balans.
Als ik een goede relatie met aarde, met lucht, met vuur en water ontwikkel, ontwikkelen ze ook een goede relatie met mij.  De Grootmoeders zeggen over de elementen: “Roep ze naar huis in ons zelf.” Als we ze naar huis in onszelf roepen, zullen ze komen. Net als wij willen ze niet dat hun energie versnipperd, statisch en tegenstrijdig is.  Dus als we hen thuis roepen, hen terugroepen naar vrede en harmonie, zijn ze dankbaar.

Come Home ( Kom thuis – lied om  voor de elementen te zingen)
 
Fire.  Fire.
We love and bless you, and call you home.
We love and bless you, and call you home.
Fire.
 
(repeat this for: Water,  Air and  Earth.)
 
Fire.  Water.  Air.   Earth.
All in balance, and all at home.
All in our hearts, and all at home.
 

 
Het is verrassend eenvoudig.  We worden gevraagd om onze verwantschap met de aarde te erkennen.  Er is ons geleerd dat we afgescheiden zijn, beter, slimmer dan De Natuur, maar Zij IS onze familie, het dichtstbijzijnd en het dierbaarst voor ons.  We kunnen altijd thuis zijn in de natuur.  De Grootmoeders zeggen: “Dit is gewoon een andere manier voor jou om die wandelende zegening op aarde te zijn.”  De enige reden waarom het niet gemakkelijk voor ons is, is omdat we zo afgeleid worden door de dagelijkse drama’s op aarde.  We vergeten hoeveel we een deel van de aarde en lucht en water en vuur zijn, en hoe we altijd worden vastgehouden in de ether, gewiegd en vastgehouden in deze grote liefde die ten grondslag ligt aan alles wat leeft.
 

Art: Aloria Weaver and David Heskin, www.aloriaweaver.com