16 september, 2020 Wij zullen voortaan met jullie samenwerken

16 september, 2020 Wij zullen voortaan met jullie samenwerken

Wij zullen voortaan met jullie samenwerken

____________

 

“Wij zullen voortaan met jullie samenwerken“ spraken de Grootmoeders ”onze samenwerking zal een manier van leven voor jullie worden. We hebben jullie hulp nodig“ spraken ze .

“Jullie zijn in wijsheid gegroeid en we zijn nu  in staat om met en door jullie heen te werken. Om de harmonie op jullie planeet te kunnen herstellen, zijn we begonnen met  jullie te leren hoe je je kan verweven met de elementen van de aarde. Wanneer je de focus naar je eigen hart brengt en opent voor de groeiende harmonie van de vier elementen in jezelf, zal jouw toename in balans en harmonie zich verplaatsen naar die van jullie planeet.  Je zult als het ware  zo vanzelf een versterker worden voor de aarde: terwijl je werkt binnen de microcosmos (jezelf), zal de macrocosmos (de wereld) hierop reageren. We werken nu doelbewust klein“ zeiden ze ondeugend lachend, “om een zo groot mogelijke impact te hebben.”

“We hebben jullie vaak verteld dat je niet jezelf kan helpen zonder ook alles wat leeft te helpen. Onthoud dit” zeiden de Grootmoeders, terwijl ze me over de punt van hun neuzen aankeken; “waarachtiger woorden dan deze zijn nooit gesproken.” ‘Ja, Grootmoeders,’ antwoordde ik terwijl ik dit in mij opnam, mijn ogen op hen gericht.

“Keer ten minste één keer per dag naar binnen in jezelf en concentreer je op de aarde van je lichaam (de massa ervan, de mineralen in al je lichaamsdelen), het water in je aderen en bloed, de lucht in je ademhaling en het levensvuur in je hart. Zegen en geef dank aan elk van hen en doe dit langzaam, één element tegelijk.”

“Al het leven op aarde, ook jij, bestaat uit deze vier elementen. Dus, keer naar binnen, bedank en groet elk van hen. Elke keer dat je deze eenvoudige handeling uitvoert, zal je je planeet optillen. Balans binnen/balans buiten,” legden ze uit. “Niets rust. Alles is in beweging. Als je dit doet,” zeiden de Grootmoeders, “zet je het Hermetisch Principe in werking.

Zo boven, zo beneden.
Zo beneden, zo boven.

“We zullen je blijven leren hoe je kunt helpen het evenwicht op je geliefde planeet te herstellen,” zeiden ze. “Dit is het werk waarvoor je naar de aarde bent gekomen, en dit werk zal permanent zijn. Begin nu met de tijd te nemen om, één voor één, te focussen op de vier basiselementen van het leven. Aarde, Lucht, Water en Vuur. Concentreer je op hen in je lichaam. Wij zullen de rest doen, en er zal nog meer volgen.”

De volgende Grootmoeders Online Lering vindt plaats op zondag 20 september om 22:00, om aan te sluiten klik HIER.

Voor meer informatie over het werken met het Net van Licht, of over de terugkeer van het Goddelijke Vrouwelijke, ga naar degrootmoeders.be , degrootmoedersspreken.nl of netoflight.org

​​​​“het Net van Licht Team”

 


Brief van een boom-fluisterende Grootmoeder

____________
 

Met onze koortsige planeet die uitbarst in branden hier in het westen van Noord-Amerika, is onze relatie met de Aarde vergelijkbaar met die met ons eigen lichaam. Als het om ziekte gaat, kunnen we reageren met preventie: onszelf verzorgen met dieet, voeding, het verlagen van stress, meditatie, tijd doorbrengen in de natuur, etc. en daarmee veel ziekten voorkomen. Of misschien hebben we milde symptomen en behandelen we onszelf onmiddellijk met extra rust, geselecteerde kruiden en andere harmonieuze ingrepen, en worden we beter; onze aandoening was mild. Misschien zijn we eruit gekomen met een nieuwe, gezondere levensstijl.

Maar soms negeren we de zwakte, de rillingen, de pijn, de misselijkheid, de eenzaamheid, de bezorgdheid, de depressie en de angst en proberen we gewoon door te gaan. Dit kan een tijdje werken, maar uiteindelijk zullen we de pure uitputting van dit alles voelen, dit leven van strijd tegen de waarheid van ons lichaam. We kunnen instorten met koorts.

We zijn al lang gewaarschuwd door de aarde, er werden ons symptomen en tekenen gegeven: minder vissen, opwarmende zeeën, stervende bomen, verdwijnende soorten. Helaas hebben onze regeringen, ondanks de vloedgolf van oproepen van een groot deel van de mensheid, vooral hier in de Verenigde Staten, zich niet gericht op het voorkomen van een verslechtering van de klimaatnoodtoestand. Nu branden Californië, Oregon, Washington en andere westerse staten. De koorts loopt hoog op. Net als onze zieke lichamen zijn de systemen van aarde, water, vuur en lucht uit balans.

Het lijkt op instorten, maar misschien is het alleen dat de genezing meer drastische medicijnen vereist?  Het betekent niet dat er geen genezing voor ons kan zijn. In het geval van onze lichamen, kunnen we rusten in bed, vasten, thee drinken, medicijnen of kruiden nemen. En op een dag kunnen we wakker worden en ons beter voelen.  In het geval van Gaia en onze relatie tot haar – wat we doen is niet alles, maar wat we doen heeft wel invloed, een grote impact. Veel groter dan we denken.

Misschien dat deze klimaatcrisis ons zal doen evolueren naar een fundamenteel andere levensstijl. We kunnen anders leven en onze tuinwereld weer gezond maken! We hebben allemaal laten zien dat we ons gedrag radicaal kunnen veranderen, de manier waarop de hele wereld in een paar dagen tijd het rijden en vliegen vertraagde. Ik kan niet garanderen dat dit volledig mogelijk is, gezien de kantelpunten en hoe slecht het nu lijkt. Maar de Aarde is groot, bewust, intelligent en zo mysterieus dat we haar capaciteiten niet kennen.  Wat ze al geschapen heeft is onvoorstelbaar –  vlinders en walvissen???

We weten niet hoe Gaia zal reageren, maar we kunnen de deuren van onze verbeelding openen om ons ontelbare paden te visualiseren naar een voortdurend vernieuwend en steeds evoluerend levensweb. We kunnen ons overal groene, wilde bronnen en kleine, lokale tuinen visualiseren. Verhoog de wereldwijde boomaanplant.  Minder gebruiken, meer koesteren, leren van onze inheemse ouderen en de levende groeiende wereld. Ik blijf op weg naar die droom op alle mogelijke manieren.

~ Ellen Davidson, in de Redwood bossen van Noord-Californië

kleine PS. van Sharon:

Zegen jezelf en terwijl je doet, zegen je de aarde. 
Zegen de aarde en terwijl je dat doet, zegen je jezelf.