18 april, 2020 Kies voor jezelf een diepe gronding in Kalmte

18 april, 2020 Kies voor jezelf een diepe gronding in Kalmte

Kies voor jezelf een diepe gronding in Kalmte
 

Een paar vrienden vroegen vandaag of er nieuws was van de Grootmoeders.  “Ik heb ze nergens om gevraagd,” zei ik, “maar ik zal het doen.”  Dus, zodra ze vertrokken waren, deed ik dat. Dit is wat de Grootmoeders zeiden.
 
“Kalmte is het grootste geschenk van dit uur. Kalmte.  Kies, te midden van de opschudding van deze crisis die de mensheid is overkomen,  voor jezelf een diepe gronding in kalmte en laat je daar in vallen,” zeiden ze.  “Kiezen om jezelf te aarden in kalmte zal je stabiel houden gedurende deze storm die is aangebroken.  Kom nu in contact  met de aarde en laat Moeder Aarde je vasthouden.
 
“Ze is niet gek, en ze is niet geagiteerd.  Ze IS gewoon, en je Moeder steunt je altijd.  Ze houdt het leven vast en ondersteunt het overal.  Laat haar je nu vasthouden,” zeiden ze.  “Denk aan haar schoonheid.  Kijk naar haar en als je niet bent waar je haar kunt zien, zie haar dan in je geestesoog.  Denk na over haar vreedzame aanwezigheid,” zeiden de Grootmoeders, “en als je kunt, ga dan naar buiten en voel haar aanraking op je huid.  Ga op het gras zitten, laat je hand door het water glijden, raak een boom aan of voel de wind tegen je huid.  De natuur is er voor je… altijd,” zeiden ze, met een vredige glimlach op hun gezicht.  “Wat er ook gebeurt, ze is hier.

“Dus, adem met Haar.  Zit, sta, of lig op Haar lichaam  en haal gewoon adem. Adem diep in en nodig Haar uit bij elke ademhaling die je neemt.  Voel Haar aanwezigheid en laat Haar in je geest en hart.  Je behoort tot de natuur,” zeiden ze.  “Ze is je Moeder. Ze is je vriendin.  Je bent een deel van Haar en ze zal altijd voor je zorgen.  Laat Haar,” zeiden ze.
 
“De wereld is nu in grote ontreddering, maar Moeder is kalm.  Ze is groen en gastvrij … altijd.  Ze houdt van de planten, dieren, mineralen en van jou, zelfs van jou, arme gekwelde mens.  Laat je zorgelijke, geagiteerde zelf nu rustig op Haar schoot gaan zitten en gewoon ontvangen wat ze te geven heeft.  Met je Moeder zul je nooit met lege handen staan, met je Moeder zul je je nooit alleen voelen.  Rust in Haar,” zeggen ze, “rust.

“Dit is het meest waardevolle wat je op dit moment kunt doen,” zeiden de Grootmoeders.  “Rusten met haar zal je herstellen.  We voegen ons bij haar om je nu vast te houden.”
 
Om meer te leren over het werk van de Grootmoeders of hoe je met het Net van Licht kan werken, ga dan naar www.degrootmoeders.beof www.netvanlicht.nl  www.netoflight.org

 

 
 

Brief van een man in Nederland

 
“Ik wil iets delen over de laatste Bijeenkomst in Nederland,” zei hij. “Ten eerste  besloten ik en mijn vrouw om opnieuw een nieuwe Net van Licht groep op te starten. Dat hebben we jaren geleden al gedaan, maar op de een of andere manier vervaagde het, maar nu voel ik de roep weer sterk en ik ben erg blij dat ze mee wil doen, want zonder haar kan ik het niet. En dat heeft te maken met de ervaring die ik had bij de Bijeenkomst–de positie van mannen in dit werk.

 “Vanmorgen zaten we op de bank en deden de Steencirkelmeditatie in het tweede boek van de Grootmoeders. Ik vroeg naar de plaats van de mannen in het werk van de Grootmoeders en zij lieten me het volgende zien. Ik zag mezelf, zowel op de Bijeenkomst als vandaag weer, als een adelaar en de Grootmoeders nodigden me uit om mijn plaats tussen hen in te nemen. (Ik weet nog steeds niet wat dat betekent.) Toen was er een spiraalvormige beweging van vele adelaars, wervelend en wervelend tot er niets meer overbleef, alleen maar een lege hemel. En toen verschenen er allerlei soorten mannen, allemaal in vol ornaat. Oorlogen en veldslagen door de geschiedenis heen: in Europa, in de Romeinse tijd, de Indianen, enz. Ik voelde de pijn van die veldslagen toen en het leek erop dat de mannen vastzaten in die pijn.
 
 “Na deze scène kwamen alle mannen in de Cirkel van Stenen met mij en samen werden we omarmd door de Grootmoeders. En terwijl de Grootmoeders ons vasthielden, begon ons harnas langzaam te smelten tot we eindelijk bevrijd waren van de last van de strijd. Het was duidelijk dat we die last niet meer wilden. Nu konden wij mannen weer onszelf zijn en uiteindelijk vormden we één kring van mannen en vrouwen met de Grootmoeders.
 
Dit is wat ik ook heb meegemaakt op de Nederlandse Bijeenkomst: het was een warm, kosmisch yin-bad dat door de vrouwen werd gegeven. Het was heerlijk om er in te zijn en ik voelde het smelten in mij beginnen vanaf het begin van het weekend en dan blijven verder gaan. In dat smelt- en verzachtingsproces voelde ik een nieuwe mannelijkheid in mij opkomen – zoals ik ook voelde op de 2011 Bijeenkomst. Ik voelde mezelf in de rij staan – stevig, stabiel, onbevreesd en zachtaardig – met een open hart.
 
 Dus, zoals de Grootmoeders mij hebben laten zien, hebben wij mannen de vrouwen nodig om ons te helpen smelten, zodat de ware mannelijke natuur weer kan ontstaan. In 2011 was mijn rol als man nog niet helemaal duidelijk voor mij, maar nu is het wel zo: we moeten ons gewoon overgeven aan de vrouwelijke (yin) energie. Dat is misschien beangstigend voor sommige mannen, maar het geschenk dat we terugkrijgen is enorm. We krijgen onze echte mannelijke energie terug zoals die bedoeld is. Zonder vrouwen blijven we vastzitten in de oude patronen van yang energie die altijd maar voortstuwt op eigen kracht. Ik ervoer dat, zodra ik in contact kwam met die ware mannelijke natuur – die op zichzelf staat in dat ‘yin-bad’ – ,ik me niet minder of meer voelde dan de vrouwen, maar samen met hen voelde. Ieder van ons speelde onze rol zoals het hoort, ieder van ons diende het geheel.
 
Dus, bedankt vrouwen, bedankt Grootmoeders, voor dit grote geschenk. En speciale dank aan mijn vrouw voor het opnieuw opstarten van een groep met mij, zodat we iets kunnen doen voor mannen en vrouwen in deze wereld.”