7 mei, 2020 De Schoonheid van een Vrouw

7 mei, 2020 De Schoonheid van een Vrouw

De Schoonheid van een Vrouw
gedicht uit Wisconsin

We zijn vrouwen en we zijn sterk en we zijn mooi. We zijn de dochters van duizend generaties voor ons en duizend generaties na ons.

We zijn zacht en stil, krachtig en ontroerend. En zoals we ademen, zo waait de wind.  En als we huilen, dan stroomt de rivier.  En als wij genezen, geneest Moeder Aarde.  We zijn vrouwen en we zijn sterk en we zijn mooi.

We hebben de kostbare gave om leven te geven en we zijn gezegend met genezende krachten.  Wij hebben lief en degenen die in ons leven zijn, worden hierdoor geraakt.  We lachen en de vreugde verspreidt zich over het hele land. We bedrijven de liefde en onze geliefden worden zwak van plezier.  En er is niets, nee – niets dat de Overvloed van het Universum kan stoppen om door ons lichaam te stromen om uit te reiken naar iedereen die ons leven binnenkomt. 

We zijn vrouwen en we zijn sterk en we zijn mooi.  En vandaag zijn we de reis naar huis begonnen – naar vrede en liefde en vreugde zoals we die nooit hebben gekend.  Nooit meer zullen onze kinderen bang zijn om door de hand van iemand anders te sterven.  Nooit meer zal onze Moeder vergiftigd worden door onzorgvuldigheid en hebzucht en nooit meer zal de macht van de haat boven de macht en de kracht van de Universele Liefde uitstijgen. 

We zijn vrouwen en we zijn sterk en we zijn mooi.  Wij zijn de draden van het licht die de hongerigen voeden, de naakten kleden en de daklozen opvangen.  Wij zijn de draden van het licht die onze harten openen voor de Overvloed van Universele Liefde, Licht en Heling en daardoor het lot van onze werelden veranderen.

Wij zijn de draden van het licht die ervoor kiezen om lief te hebben in plaats van te haten, te lachen in plaats van te huilen, moed te hebben in plaats van angst, en ervoor kiezen om een verschil te maken, een positief verschil in deze wereld.  Want wij zijn vrouwen en wij zijn sterk en wij zijn mooi.
 
~ Kathy L. Bryant
 

Art by Claudia Olivos

                       

 

Beth Gatchell vond tijdens een Net van Licht bijeenkomst in Ohio de inspiratie om dit lied te schrijven.

 
Stars in the Net of Light

Stars in the Net of Light

 

Het Net van Licht in Nepal,
brief uit Duitsland
 
 “De Grootmoeders en hun boeken waren nog vrij nieuw voor mij toen ik naar Nepal reisde en in een hachelijke situatie terecht kwam.  We bezochten Nepal in 2016, een jaar na de verschrikkelijke aardbevingen, en terwijl het weer goed had moeten zijn, regende het, en regende het, en regende het.  Dit maakte de toch al slechte wegen nog slechter en wat onder goede omstandigheden een ‘witte-knokkel-rit’ zou zijn geweest (waar we op voorbereid waren en waar we al vele malen eerder doorheen waren gegaan), veranderde in een nachtmerrie die diepe littekens in mijn psyche achterliet. Er stroomden watervallen op de weg, er waren wegen die volledig weggespoeld waren, en omdat de aarde na de aardbevingen nog steeds instabiel was, waren er veel aardverschuivingen.  En gedurende een groot deel van dat deel van de reis was er rechts van ons de wildste woeste rivier die ik ooit ben tegengekomen, denderend door de kloof.  Het was duidelijk dat we verloren zouden zijn als we niet op wat ooit een weg was  konden blijven, maar we moesten vooruit.
 
Voordat ik aan de tweede dag van deze nachtmerrie begon, stond ik bij de rivier te luisteren naar haar geschreeuw en gedonder, en keek hoe zij zich door de smalle vallei slingerde en ik was aan het bidden, aan het bidden, aan het BIDDEN.
 
En opeens voelde ik, ik ‘begrijp’ Yin.  Yin is de rivierbedding die gewoon IS.  Het maakt niet uit hoeveel water, het maakt niet uit hoe sterk de stortvloed is, het maakt niet uit hoe wild het water is — de rivierbedding houdt het water vast.  Ze is sterk en gelijkmoedig.  Voor mij was dat water Yang.  En ze hebben het nodig dat ieder IS wat het IS .
En vormt het water de rivierbedding of de rivierbedding het water ? Ze hebben elkaar nodig om een rivier en een rivierbedding te zijn, anders zijn ze NIET.
 
Ik heb nog meer verschrikkelijke momenten gehad op die reis, maar ik kan het verhaal navertellen en wil de Grootmoeders bedanken voor dit inzicht (ook al had ik liever minder spectaculaire situaties gehad om het TE SNAPPEN).
 
Liefs, Nicole”