Samenvatting van de Online Les van Zondag 2 april 2023

Samenvatting van de Online Les van Zondag 2 april 2023

Sharon: Welkom. We zijn zo blij dat jullie bij ons zijn. We hebben erg naar deze dag uitgekeken omdat we vandaag de Grootmoeders Bekrachtiging gaan delen en die gaan doorgeven aan ieder van jullie die hem wil ontvangen. Daardoor maken we het jullie gemakkelijker hem door te geven aan anderen. Als jullie eenmaal deze prachtige gift van de Bekrachtiging in de Yin energie hebben ontvangen kunnen jullie die direct doorgeven aan de volgende persoon die dat wil. Het is voor iedereen toegankelijk. We geven hem door als “Bekrachtiging” aan vrouwen en als “De mantel van Behaaglijkheid” aan mannen. Het is in wezen hetzelfde, maar aangepast aan de verschillende noden van mannen en vrouwen. Ik zal dat uitleggen terwijl we ermee aan de slag gaan. Velen van jullie zijn al heel lang bij dit werk betrokken en velen van jullie zijn kersvers, dus wat ik nu ga doen is in het kort uitleggen hoe dit alles is begonnen

Dit is een van de dingen die onverwachts in het leven plaatsvinden en die iets geheel nieuws creëren – zeker in mijn leven en in het leven van veel anderen. Ik liep gewoon mijn ding te doen, mijn hond aan het strand uit te laten en tot mijn verbazing kwam er ineens een groep oude vrouwen om me heen staan en die begonnen tegen me te praten. Ze zeiden dat ze de Grote Raad van de Grootmoeders waren en dat de wereld in groot gevaar verkeerde omdat de energieën op Aarde uit balans waren. Er is veel te veel Yang energie, de mannelijke actie-energie en er is niet voldoende vrouwelijke Yin creatie energie. Yang is snel, sterk, voorwaarts en het schept verandering. Yin is alles omvattend: het heeft een groot bereik, het verdiept en voedt, heelt en houdt vast. De energie op Aarde beweegt nu te snel. De snelle veranderingen die nu gebeuren kunnen niet worden geassimileerd en nu verandert de Yang energie in geweld omdat er teveel van is en het begint zich willekeurig en tegengesteld aan elkaar te gedragen, dan krijg je oorlogen, misdaden tegen zwakkeren in de samenleving, dominantie van verschillende groepen, dingen gaan scheefgroeien. Op dit moment bevind je je in een gevaarlijke toestand op Aarde. Wij, de Grootmoeders, zullen het niet laten gebeuren dat de Aarde verwoest wordt. Daarom zijn wij in deze tijd gekomen om Yin energie aan de Aarde toe te dienen – die hier al veel te lang ontbreekt – zodat Yin en Yang weer in harmonie en balans samen kunnen komen. “Wij zullen dit werk voornamelijk door individuele vrouwen en een paar mannen doen. In deze tijd zullen maar een paar mannen worden aangetrokken om dit werk te doen, dus dit werk zal het meest door vrouwen worden gedaan. Zo moet het gaan in deze tijd. Vrouwen moeten leiden: het kan niet anders.”

Die gebeurtenis veranderde mijn ochtend, en het veranderde mijn leven. Alles ging als een speer en ik begon aan mijn wilde rit met de Grootmoeders die vele jaren duurde. Nu zijn er vier boeken met hun lessen verschenen. (Ik leerde hoe naar ze toe te gaan en van hen te leren en ik heb alles wat ze zeiden opgenomen). Ik begon op mijn eigen connectie met het Goddelijke te vertrouwen. Het werd een natuurlijk iets om in de flow van Eenheid met het Goddelijke te zijn en ik begon direct dit werk aan anderen door te geven. Toen de Grootmoeders zich die eerste keer aan mij vertoonden, terwijl ik op het pad langs het strand liep, bedekten ze me met een prachtig zijdeachtig weefsel, als de kleur van de zonsondergang, een goud-oudroze kleur en zo beleefde ik de “Bekrachtiging” als een initiatie ervaring. De stof omwikkelde me en doordrong me en ze hielden me vast, omhelsden me en zongen. Ik was zo verbijsterd en ontroerd dat ik aan het huilen was. Al die tijd probeerde ik normaal te doen zodat mijn buren die ook op het pad liepen niet zouden denken dat ik gek geworden was. Maar het was alsof ik mij in twee werkelijkheden tegelijk bevond.

Toen ik thuis kwam, verbijsterd en met een vol hart, ben ik gaan zitten en heb ik alles wat ik me herinnerde meteen opgeschreven. Vanaf die dag nam het leven een vlucht, met het ene na het andere schokkende en interessante avontuur. Het is nu 26 jaar geleden sinds ze voor het eerst kwamen en nu zijn er overal op de wereld groepen mensen die dit werk doen. Wanneer we kunnen komen wij samen op Grote Bijeenkomsten; we komen vaak via Zoom tezamen; sommigen hebben studiecirkels waar we de woorden van de Grootmoeders lezen en onze ervaringen delen. We hebben liederen en ceremoniën; we doen allerlei dingen en alles wat we doen is uit dienstbaarheid en vrijwillig – we vragen geen geld voor dit werk want de Grootmoeders hebben ons al in het begin gezegd, “houdt ons zo ver als mogelijk is weg van de commercie”, en daar houden we ons aan. Iedereen is welkom en dus geven we vandaag de Bekrachtiging van de Grootmoeders door, in mijn huis in Noord Californië, zodat jullie kunnen zien hoe die wordt gegeven. Ik wil jullie laten weten hoe gemakkelijk het is.

De Bekrachtiging zelf is niet wezensvreemd. Het is iets dat je van binnen met je meedraagt, dit kleine waakvlammetje was steeds aan het branden, het is nooit uitgegaan. Wat de Bekrachtiging doet is het kleine vlammetje aanwakkeren en het tot een volle vlam blazen, zodat je opleeft en tot volle bloei komt door de liefde, de kracht en de schoonheid die je in je draagt en die je bent. De Grootmoeders zeggen ‘je bloeit op als de bloem die je bent en altijd zult zijn’. Meteen nadat ze die ochtend aan het strand de Bekrachtiging aan mij hadden gegeven  en ik geschokt thuis gekomen was, zeiden ze tegen me: OK, geef dit door, geef het door aan anderen die het willen, geef het door aan een ieder die het niet heeft. Dus riep ik een groep vrouwen bij elkaar, ik was doodsbang, maar ik moest het doen. Ik vertelde hen wat mij was overkomen en dat ik het graag wilde doorgeven als zij het wilden ontvangen. Die eerste keer ontvingen 11 mannen en vrouwen de Bekrachtiging. Van daaruit begon de groei, vrouwen namen het aan en gaven het door, in het Oosten, in Rhode Island, Noord Californië en het begon overal op te komen, in Litouwen. Het kwam op in de meest onvoorspelbare plaatsen, plaatsen waar ik nooit aan had gedacht, het groeide en dat is sindsdien doorgegaan. Nu zijn we een grote gemeenschap, een Licht familie. We delen veel vreugde en ondersteunen elkaar, we voelen een gemeenschappelijkheid met elkaar en we voelen een gemeenschappelijkheid met het Goddelijke. Ik wil ook nog even noemen dat we geen regels hanteren in dit werk. Volg je hart en volg de lessen van de Grootmoeders. Dat is alles dat we vragen. Er zijn geen kosten aan verbonden. We werken met het Net van Licht dat de Aarde en de Kosmos omspant, voor het goede van al wat op aarde leeft en we geven de Bekrachtiging aan ieder die dat ontvangen wil.

We starten met de Bekrachtiging. Ik heb een groene sjaal vandaag, die zal ik gebruiken om de mensen die de Bekrachtiging ontvangen, mee te bedekken. We doen op zijn minst één man en één vrouw zodat jullie zien hoe het doorgeven van de Bekrachtiging gaat aan vrouwen en aan mannen. Als we een vrouw Bekrachtigen bedekken we haar helemaal vanaf haar hoofd. De reden is dat vrouwen vol Yin energie zitten. Wij zijn de Yin reservoirs voor deze hele planeet. Vrouwelijke mensen houden de Yin energie vast voor alles wat leeft en iedere vrouw die ‘Ja’ zegt tegen de Grootmoeders, ‘Ja ik wil worden bekrachtigd’, geeft deze energie (die wezenlijk aanwezig en wellicht slapend is) de kans om volledig te ontwaken en om tot volle bloei te komen zoals ze bedoeld was.

Bij een man doen we het anders. Mannen horen niet vol met Yin te zijn; zij horen meest Yang met een voorraadje yin energie te zijn, die hen troost en vasthoudt en hen kan vullen zodat ze een actieve rol op Aarde kunnen spelen zonder de weg kwijt te raken of in agressie en geweld terecht te komen. Dus we bedekken een man, vanaf de schouders om de aanwezigheid van yin, de liefde van de Grote Moeder in hem, te bevestigen. Te bevestigen dat hij wordt vastgehouden, dat hij precies goed is en dat hij doet waar hij voor geboren is.

Daarom zul je de Bekrachtiging meestal van vrouwen ontvangen. Dit is een goed idee, want een vrouw is een vat volledig gevuld met Yin, zij heeft meer “ oem pa pa” (kracht) in de Yin afdeling; zij kan je meer Yin ervaring bieden. Wanneer het mogelijk is, ontvang dan de Bekrachtiging van een vrouw. (Als er alleen maar mannen aanwezig zijn, ontvang hem dan van een man, Yin zal hoe dan ook worden bekrachtigd, maar de ervaring zal waarschijnlijk minder sterk zijn)

Nu beginnen we. We  staan zo (Sharon tegenover Emily). Emily is degene die zal ontvangen. Alice en Phyllis zijn er om Emily te ondersteunen. Eerst zeggen de Grootmoeders “ Niemand komt ooit naar een Bekrachtiging zonder door ons geroepen te zijn”. Dus jij bent geroepen en daar zijn we blij om. Wat we je zullen geven is al van jou; het zal het alleen maar tot volle bloei brengen. Ik bedek je nu met deze sjaal, zoals de Grootmoeders je bedekken met een stralend vlies van je eigen wezen. Ook al is deze fysieke sjaal groen, wat je innerlijk zult ontvangen is van een andere orde en kleur. Terwijl we je bedekken, komen wij dichterbij, leggen we onze handen op je, zodat je de ondersteuning en de energie van de Grootmoeders kunt voelen die zij door ons heen laten stromen. Wij zijn alleen de doorgeef luiken voor deze energie. Je begint het grote bemoederen direct te ontvangen. De Grootmoeders zeggen, “ De wereld heeft nu bemoedering nodig” en laat bij je binnen komen wat altijd al van jou was.

Elke ademteug die je neemt brengt het geschenk van de Bekrachtiging dieper je lichaam, je brein en je geest in, en dat gaat perfect; het zit in je natuur om op deze wijze te ontvangen, en neem waar hoe je je voelt terwijl deze Yin energie vanuit de sjaal bij je naar binnen stroomt en de vlam vanbinnen groter en groter laat groeien.

En als je vanbinnen iets in je hebt dat je bij je draagt iets dat je echt graag wil, als je een diepe hartewens hebt, vraag er dan om, houd je niet in. De Grootmoeders zeggen: “wij zijn blij om te geven” en ze beloven dat  “Waar je ook om vraagt, dat zullen we je of geven of we zullen je iets beters geven.” Vraag en houd je niet in

Dit geschenk van de Bekrachtiging gaat door iedere vezel van je wezen, het gaat in je herinnerings opslag, het heelt je emoties, je fysieke zelf, je mentale zelf, je spirituele zelf, elk deel van jou wordt nu gekoesterd, vastgehouden en bemind en terwijl wij je vasthouden zingen de Grootmoeders met onze stemmen…

Oh how we love you,  (fluister in het ene oor) Emily…

Oh how we love you, (fluister in het andere oor) Emily…

Oh how we love you, Emily (ga door met de naam te fluisteren, in beide oren, om de beurt)

Oh how we love you, Emily…

En omdat de Grootmoeders nooit iets zeggen dat onwaar is, kun je dat echt geloven wanneer ze zeggen “oh how we love you”, dat ze van je houden! Ze zeggen ook altijd “ Roep ons op zo vaak je kunt! Roep ons de hele tijd. We wachten op jouw oproep en als je ons echt gelukkig wil maken, roep ons dan duizend keer per dag.”

Ik ga de sjaal nu verwijderen en laat dit membraan, dit vlies je verder doordringen. ( Emily zegt dat ze zich “waarlijk levend” en “getroost” voelt).

Sharon: Emily, Ik geef de sjaal nu aan jou, want nu je zelf de Bekrachtiging ontvangen hebt, kun jij hem doorgeven aan de volgende, en toevallig hebben we hier een volgende in de persoon van Roger die toestemde om hier aan mee te doen. Roger zal nu de “Mantel van Behaaglijkheid” ontvangen

Emily: En nu, nadat ik de Bekrachtiging heb ontvangen, is het mij een eer en genoegen om hem door te geven aan een ieder die hem wil ontvangen. Er is geen script, er zijn geen perfecte woorden. Ik maak de keuze om mijn verstand op nul te zetten en de Grootmoeders door mij heen te laten spreken, en erop te vertrouwen dat zij dit geschenk van de Mantel van Behaaglijkheid volbrengen.

Roger, welkom. Jij bent naar voren gekomen om de gift van de Grootmoeders te ontvangen, die de Yin energie die in je leeft laat ontwaken en bekrachtigt. De Yin energie die zich rondom je natuurlijke mannelijke Yang energie bevindt. Ik sla de sjaal nu om je schouders. Hij zal je niet totaal bedekken want de Yin energie is slechts ondersteunend voor je natuurlijke Yang.

En als de sjaal je schouders raakt, bedekken de Grootmoeders je met de Mantel van Behaaglijkheid.  Stel jezelf open en laat jezelf ontvangen wat de Grootmoeders je geven, de voedende, liefdevolle energie die de vlam in jou aanwakkert en vergroot, die door je lichaam heen stroomt, door je wezen, helend, voedend, en al wat je nodig hebt toevoegt.

Voel je lichaam, je verstand, je hart, voel hoe alles door deze liefde wordt aangeraakt. Laat je vasthouden, aanvaard de waarheid dat Alles Wat Je Bent, goed is.

Aanvaard dat wat jij in jouw vorm brengt, goed is. Als er iets is dat jij wenst, iets wat je echt voor jezelf wil, vraag het dan nu. Houd je niet in. De Grootmoeders zullen je het geven of zelfs iets beters. Laat jezelf ontvangen. Op die manier geef je van jezelf aan Alles Wat Is.

Laat deze Mantel van Behaaglijkheid binnenkomen en laat die toe in je leven.

Geef hem door aan een ieder die hem wil, als er geen vrouw aanwezig is ben jij in staat om deze Bekrachtiging te geven. De Grootmoeders zullen door jou werken. Neem het op en weet dat de Grootmoeders altijd op je oproep wachten en dat hun liefde voor jou, in jou opbloeit. En als je ze echt gelukkig wil maken roep ze dan duizend keer per dag aan.

En met onze stemmen zingen de Grootmoeders voor jou hun grote liefde toe

(Zingend)

Oh, how we love you, (fluister in het ene oor) Roger,

Oh, how we love you, (fluister in het andere oor) Roger,

Oh, how we love you, (fluister in het ene oor) Roger,

Oh, how we love you, (fluister in het andere oor) Roger..

Sharon: In principe is dit hoe je de Bekrachtiging doorgeeft en hoe je hem ontvangt. Je kunt het niet “fout” doen. Wanneer het je intentie is om dit grote geschenk, deze liefde aan iemand anders te geven, dan is er geen enkele kans dat je het verkeerd zou doen.

Ik bedacht hoe vaak mensen soms twijfelen en zeggen, “Ik weet niet wat ik moet zeggen, Hoe moet dit? Ik weet niet hoe ik dit moet doen.” Onthoud dat je niets moet zeggen. Je kunt gewoon staan, de sjaal om ze heen slaan, stil zijn en hen aanraken en vasthouden. Ze zullen toch Bekrachtigd zijn als je de sjaal afdoet. Je kunt ook gewoon staan, ze bedekken en zingen, ook dan worden ze Bekrachtigd. Je kunt staan en een gebed of chant zingen waar je zelf van houdt en ook dan zullen ze worden Bekrachtigd.

Je hebt het allemaal in je: Je hebt de juiste intentie, en de Bekrachtiging ontvangen is een grote zegen die je altijd bij je draagt. Eens ontvangen draag je het altijd mee, maar je kunt hem keer op keer ontvangen. Soms geven we de Bekrachtiging in onze groep omdat we daar zoveel plezier aan beleven en omdat het ons een gevoel van saamhorigheid geeft. Maar eens gegeven, blijft gegeven.

Merk op hoe je je nu voelt. Jullie hebben allen hier intens aan meegedaan, voel nu, wees goed voor je eigen lieve zelf en rust.

Nadia: Zijn het meestal vrouwen die de Bekrachtiging doorgeven?

Sharon: Ja, meestal wel, maar mannen kunnen het ook doen. Ja, ieder is welkom om dit werk te doen. De reden waarom we het meestal aan vrouwen vragen is dat vrouwen meer Yin energie in zich dragen en het daardoor gemakkelijker voor hen is. De Yin energie van vrouwen is toegankelijker en dus is het makkelijker voor ze om er meer van weg te geven. Het gebeurt natuurlijker.

Je zult merken dat je hem lange tijd kunt voelen nadat je de Bekrachtiging hebt ontvangen. En de Grootmoeders maken geen grapjes over het vele aanroepen! Ik groeide op als een goed Presbyteriaans meisje en ik had altijd het gevoel dat ik niet de hele tijd moest bidden, want ik wilde God niet te vaak lastig vallen want hij had het al zo vreselijk druk. Dat was omdat ik niet wist dat het Goddelijke het nooit te druk heeft.

Ik denk dat we het hierbij laten vandaag. Dank jullie zeer voor jullie aanwezigheid en voor het delen van jullie tijd. Moge jullie gezegend zijn. Moge jullie de wandelende zegeningen op Aarde zijn, zoals jullie zijn geschapen. Dat is wat jullie zijn.