Samenvatting van de Online Les van Zondag 1 januari 2023

Samenvatting van de Online Les van Zondag 1 januari 2023

Welkom bij onze online les. We komen op deze eerste dag van het nieuwe jaar bij elkaar, nu we op onze reis met de Grootmoeders een nieuwe weg inslaan met de aanvang van dit nieuwe jaar. Vandaag zullen we het hebben over werken met het Net van Licht en hoe het onszelf heeft helpen ontwikkelen en ons begrip ervan heeft doen groeien.

We hebben vier mensen bij ons vandaag en zij zullen zich voorstellen.

Edie: Hallo daar. Ik ben het Baken van Maui, Hawaii. Ik houd van de Grootmoeders en ik ben erbij om er een beter mens van te worden.

Bilge: Hallo iedereen, ik kom uit Turkije en mijn naam is Bilge. Ik ben echt een nieuwkomer binnen deze familie, maar ik voel me erg verbonden met de Grootmoeders. Ik ben het tweede boek van de Grootmoeders aan het vertalen voor de Turkse vrouwen hier.

Katie: Hi, ik ben Katie MacMahon en ik ben degene die de mails en vragen beantwoordt op ons netoflight.org e-mailadres en ik verwijs mensen naar de Regio Coördinators of naar de Bakens van de Net van Licht-familie zodat mensen een groep kunnen vinden.

Diane: Hi, ik ben Diane en ik wens iedereen een Gelukkig Nieuwjaar! Ik kom uit Nederland en ik ben Regionaal Coördinator met twee anderen daar en ik ben ook Baken. Daarnaast ben ik een heel gelukkig lid van de Grootmoeder familie.

Sharon: Voor we beginnen, werken we altijd eerst met het Net van Licht om de kracht van het Net te versterken, zodat het ons verbindt met al het leven. En zodat het op die manier het meeste goed kan doen op de meest krachtige manier. Op deze wijze zal het werk wat we doen ten goede komen aan iedereen die nu met ons is verbonden. Wees je ervan bewust dat jij een deel bent van het Net van Licht, dat de Aarde en tegelijk het gehele Universum vasthoudt. Jouw deelname daaraan stelt het Net van Licht in staat om duizenden en duizenden wezens te bereiken. Een ieder die met jou verbonden is zal ook gezegend worden en in de liefde en de glans van het Net worden vastgehouden.

Edie: Houdt de Net van Licht meditatie

Sharon: Dank je Edie, dank je. Voel je lichaam nu, hoe voel je je? Laat dat gewoon toe. Ons lichaam is zo’n radar-achtig instrument: het pikt alle signalen op en op dit moment is het aan het communiceren met de Ene Liefde door je hele lichaam heen, door je bloed, in je botten en in de opslagplaatsen van je geheugen, overal. Laat jezelf het ontvangen. We worden steeds wakkerder, ontwikkelen ons verder en verder en als we bij elkaar komen om te delen, zoals nu, dan helpen wij elkaar. Het leren van Edie wordt mijn lesstof, mijn lering wordt Bilges lesstof, de lessen van Diane worden die van Kate en deze samen geven we aan het Net van Licht. Ieder van jullie die nu met ons is, ontvangt en neemt deel aan deze expansie die nu op Aarde plaatsvindt. Het gebeurt nu in jou en de Grootmoeders zeggen, het is moeiteloze moeite om je open te stellen voor deze prachtige expansie van licht.

Ieder van ons die al een tijd met dit werk bezig is, heeft een grote groei doorgemaakt en degenen van jullie die pas bij ons zijn aangesloten, zullen merken dat dat ook voor jullie zal gelden. Vandaag wil ik spreken over de grote kracht, de vele geschenken van het Net van Licht.
Aanvankelijk, toen de Grootmoeders me hierover vertelden en ik met het vormen van een groep in Laguna Beach begon, wisten we niet precies wat het was. We dachten dat het een hulpmiddel voor meditaties was, iets goeds om aan te denken, iets dat ons in een betere geestgesteldheid zou brengen.
Gedurende de 26 jaar sinds de Grootmoeders verschenen is ons gebleken hoe enorm het Net van Licht werkelijk is en leerden we dat het niet alleen een mentale constructie is, maar eerder een mentale/emotionele/ spirituele en zelfs fysieke constructie. Toen de foto’s van de Hubble telescoop naar de Aarde werden verzonden lieten ze zwarte materie en een Net van Licht zien. De wetenschappers zeiden dat dit de allergrootste constructie van het Universum was en dat het alles met elkaar verbond! Nu komen de foto’s van de Webb telescoop binnen. Op deze foto’s zien we het patroon van het Net van Licht in alle vormen. Dat is het Net van Licht dat ingebed ligt in de kern van al je cellen, in je geest, in de lucht die je inademt, in de kamer en in de stoel waar je op zit— het is in alles.

Dus wil ik het nu hebben over jullie begrip van het werken met het Net van Licht. Hoe het jullie dagelijks leven heeft beïnvloed, hoe jullie het zien en hoe jullie erover denken.

Katie: Toen ik voor het eerst met het Net van Licht begon te werken gebruikte ik de visnet-analogie. Ik vond dat toen helemaal passend. Na een tijd veranderde dat. In plaats van een visnet zag ik een kaasdoekachtige constructie en voelde het erg fijn geweven. Daarna zag ik het in mijn meditaties als een mist, alsof het overal doorheen sijpelde en ik dacht erover na en zag het als iets dat alles doordrong: levenloze objecten die door mensen gemaakt zijn en ook levende wezens, op de manier waarop we meestal denken aan levende organismes. Soms is het te veel. Dan kan ik niet bevatten hoe het overal kan zijn.

Daarna begon ik eraan te denken als het kwantumveld en dat hielp, omdat het de bron van alles is. Het kwantumveld is het enorme potentieel van mogelijkheden van alles, het is alles wat ooit is geweest, gedacht of gevoeld, en het is niet alleen alles wat ooit is geweest, het is ook alles wat nu bestaat en alle mogelijkheden voor de toekomst.
Toen ik zo over het Net begon te denken werd het makkelijker om alles met elkaar te verbinden, zelfs wat betreft het werken met de voorouders. Omdat alles wordt vastgehouden door het Net van Licht worden de voorouders daar ook in vastgehouden en is het makkelijker over mijn eigen mentale barrières te stappen en me met het verleden te verbinden, met het heden en de toekomst, omdat allen samen zijn.

Diane: Mijn ervaring met het Net van Licht is door de jaren heen ook veranderd. Eerst (zo’n 8-9 jaar geleden) was het een concept dat buiten mij bestond en waar ik naar een kruising van draden op het Net zocht en er bij wijze van spreken in ging zitten. Ik zag mezelf toen gewiegd en omvat worden in een hangmat waar tegelijkertijd liefde in en uit vloeide. Gedurende de jaren zag ik – net zoals Katie – dat het Net zich in mij en om mij heen bevond en in de Natuur. En toen we in 2019 tijdens een bijeenkomst in Ierland “Oh grandmothers we are holding, oh Grandmothers we are holding the Net of Light”, zongen, deed de leidster een soort van dansje en voelde ik voor de eerste keer dat het Net van Licht door mijn lichaam stroomde.
Vorig jaar hadden we een Baken-bijeenkomst hier in Nederland en hebben we het lied in het Nederlands vertaald, woorden in onze eigen taal helpen ons beter om het te begrijpen.
Een van de woorden paste niet op de muziek en een Baken zei, “ Waarom vertalen we dat niet als “ Oh Grootmoeders ik ben het Net van Licht”. Eerst dacht ik wow, dat is wel een beetje arrogant, maar toen we het gingen zingen en er ook bij dansten, paste het en maakten we het ons eigen. Daarna, toen ik op een keer de hond uitliet en op een nat pad allerlei steentjes zag glinsteren, zag ik ineens die steentjes als lichtstralen en werd ik in het Net getrokken dat de bosjes, het veld en mij helemaal omwikkelde! Het komt steeds dichterbij. In een van de boeken staat dat we heel krachtig zijn en dat we onszelf er op kunnen aansluiten zoals een stekker in een stopcontact om het Net van Licht kunnen op te lichten. Als kind heb ik geleerd om mijn vingers niet in een stopcontact te steken. En nu mag ik een zender zijn? Het zijn kleine stapjes, dat leerproces, maar nu voel ik het door mijn hele lichaam heen. En waar ik me ook bevind, het zendt uit en het is niet gevaarlijk om de verbinding te maken en die te versterken.

Sharon:  Omdat zowel Diane als Katie zo mooi hebben uitgelegd hoe krachtig en enorm alom vertegenwoordigd het Net van Licht aanwezig is, en dat we dat allen zijn, wil ik degenen die nog niet hebben gesproken vragen wat het werken met het Net van Licht voor hen betekent en doet. Wat voor effect heeft het werken met het Net van Licht, deze verbinding met het weefsel van het bestaan van het universum, op jou?
Wat doet het met je? Er moet een reden voor zijn dat je hiermee werkt. We weten dat we het Net van Licht uitwerpen naar alle wezens als een dienstbaarheid, dat wij overal waar leed is verlichting, heling en herstel willen brengen. Maar wat doet dit werk voor jou persoonlijk?

Edie: Als ik naar het nieuws heb geluisterd en ik mij bewust word van alle dingen die in de wereld gebeuren,  die soms heel overweldigend zijn — wereldwijde toeleveringsproblemen, conflicten, oorlogen — heb ik soms het gevoel dat ik helemaal niets kan doen op dat moment. Maar dan weet ik dat ik het Net van Licht kan uitwerpen naar die situaties en dan voel ik me ineens niet meer zo hopeloos. De wereld voelt dan niet meer zo ondragelijk. Ik werp het Net uit en dat maakt dat ik me beter voel. Ik weet dat onvoorwaardelijke liefde naar die situatie wordt gestuurd. En ook omdat ik zelf zo’n ramp heb ervaren, vraag ik me af hoe ik kan helpen. Zal ik geld doneren? Kan ik binnen mijn gemeenschap helpen? Dat geeft me rust en het kalmeert me in deze vreemde wereld waarin we leven.

Sharon: Wat ik je hoor zeggen is dat het je minder hulpeloos en hopeloos laat voelen, maar alsof je toch een rol te spelen hebt, dat het uitwerpen van het Net van Licht naar een van deze situaties wel degelijk effect heeft. Je helpt en dat maakt dat je goed voelt, verbonden en tevreden over jezelf.

Bilge:  Net als Edie werp ik het Net van Licht iedere dag uit, als ik op straat loop, als ik in de bus zit of in de trein, als ik mensen hoor praten of als ik mensen buiten zie lijden, of als ik ze op het nieuws zie, werp ik ze het Net van Licht toe rechtsreeks vanuit mijn hart. Het geeft mij het gevoel dat er echt voor ze gezorgd wordt en daar ben ik van overtuigd. Dat gevoel lucht me op. Ook op persoonlijk vlak, voor mijn eigen persoonlijke zaken, geeft het me het gevoel dat ook ik word vastgehouden. Zo ervaar ik dat.

Sharon: Ja, ja ja! De Grootmoeders zeggen: Het moment van geven is het moment van ontvangen. Het is onmogelijk te geven zonder te ontvangen, net zoals het onmogelijk is om uit te ademen zonder in te ademen. We doen dat de hele tijd, ons geven is ons ontvangen en ons ontvangen is ons geven.

Voor mij heeft het Net van Licht zin gegeven aan mijn leven. Naar mijn idee is het Net van Licht, net als Katie en Edie zeiden, kwantumfysica en dat maakt me vreselijk aan het lachen want ik was bij wiskunde en wetenschap de allerslechtste leerling!
Ik was vreselijk. Ik begreep er niks van en het feit dat ik nu best een grondige algemene kennis van kwantumfysica heb, is het meest onwaarschijnlijke dat ik me ooit heb kunnen voorstellen. Want het is praktisch. Het Net van Licht bracht dat begrip via de achterdeur tot me. Mijn brein kon het niet bevatten. Maar zoals wij met het Net van Licht werken en de wederkerigheid van de liefde en het licht naar ons terug voelen stromen, voelen we het allemaal.

Edie: Ik was op bezoek in het appartement van een vriendin van mij en ze vertelde me over een woordenwisseling die had plaatsgevonden op de parkeerplaats van haar appartement waarover ze erg van streek was. Ik zei, “Waarom sturen we niet het Net van Licht naar de parkeerplaats? Laten we het Net van Licht naar de parkeerplek sturen waar het gebeurde en laten we kijken wat we voelen.” We mediteerden en ze beschreef het alsof er een bol van licht uit ons kwam, het Net van Licht als een cirkel, een bol van licht die naar de parkeerplaats ging en toen naar alle appartementen in het gebouw, daarna naar alle andere parkeerplaatsen, toen verder naar buiten naar de gemeenschap en toen…. Ze vertelde me dit en ik voelde het ook: haar woorden bevestigden wat ik voelde en dus bedachten we beiden, laten we kijken hoever dit reikt. We zeiden ”laat het gaan, gaan, gaan, gaan…” Ik woon op een eiland en dus ging het helemaal over en om het eiland heen en verder naar de oceaan en het was gewoon een geweldige ervaring!
Dat liet me zien hoe het Net van Licht werkt in mijn dagelijks leven, in mijn huis, in mijn nabijheid en ook in het universum. Zo, dat is aardig geestverruimend!

Bilge: Dit gebeurde er in de straat van mijn familie. Er is een restaurant op de hoek dat tot middernacht open is en mensen komen daar om te dineren en te drinken.
Er was een ruzie om een parkeerprobleem. Wij gingen het balkon op en stonden naar de ruzie te kijken en mijn moeder was erg angstig, want de mannen schreeuwden en het leek erop dat ze zouden gaan vechten. Ik riep de Grootmoeders aan en wierp het Net van Licht, “Alsjeblieft Grootmoeders, ga erheen en zorg voor vrede tussen deze mannen”. Een paar minuten later was de ruzie beëindigd en mijn moeder was geshockeerd en ook ik was erg verbaasd. Ik geloof echt in hen, maar dit heeft mijn geloof in hen nog meer versterkt.

Sharon: Het Net van Licht is pure liefde. Het is een andere manier om met pure liefde in contact te treden. Sommige mensen horen bij bepaalde religieuze groeperingen en zij werken met woorden of met een ander beeld, het kan het kruis zijn voor Christenen, of een vlam voor Zoroasters, of het kan een bepaalde vorm van god of godin zijn die het werk doet. Al deze dingen zijn verschillende manieren om in contact te komen met het goddelijke en het te kanaliseren. Het Net van Licht omvat al deze dingen en herinnert ons eraan dat we niet van elkaar afgescheiden zijn. Bilge, toen jij met je moeder op het balkon stond en die mannen daar beneden ruzie aan het maken waren, verbond het Net van Licht jouw liefde met de harten van deze wezens die verstoord waren en tilde ze op. Je zou net zo goed tot Jezus hebben kunnen bidden of tot Boedha of Allah, het zou geen verschil hebben gemaakt, want de bron van stralende pure liefde en het Net van Licht is een manier om te ervaren dat stralende liefde ons allen verbindt. Het gaat voorbij alle verschillen, want dat is wat onze ellende veroorzaakt. We denken dat we van elkaar afgescheiden zijn. Zoals deze mannen dachten,” Jij bent mijn vijand”, en je moeder angst had “dat ze haar pijn zouden gaan doen”. We voelen allemaal dat we daarin verstrikt kunnen raken, maar het Net van Licht breekt ons daarvan los en brengt ons tot Eenheid.

Diane: Ik denk dat conflicten dichterbij, binnen de familie, uitdagender zijn. We hebben net Kerstmis achter de rug en ik ging naar het huis van mijn broer en schoonzuster met veel andere familieleden voor het Kerstdiner. Het is altijd, oh mijn Hemel hoe zal het deze keer zijn, zal ze gaan schreeuwen, zal ze gaan huilen? Er is altijd een zekere spanning rond het Kerstdiner. Nu heb ik twee kleinkinderen die rondlopen en het zal een beetje een chaos worden en hoe zal ze erop reageren? Maar voor ik naar binnen ging, toen ik over de drempel stapte, wierp ik het Net van Licht uit, en voelde ik me vredig en kalm, en als er iets gebeurde, raakte het me niet en trok ik het me niet persoonlijk aan, en we hadden het fijnste Kerstdiner ooit. Alles verliep prima, in harmonie en mijn neef die vaak onbeleefd kan overkomen, die nooit met andere mensen wil praten, was heel erg lief en liep rond met wijn en drankjes. Ik zag dat het een heel ander familie-Kerstdiner was, alleen omdat ik kalm was en onbewust het Net van Licht rondom me uitwierp. Terugkijkend en erover pratend met een andere Grootmoeder besefte ik dat en ik dacht, “Ah, dat is het!” Wat er gebeurde was ongelofelijk mooi.

Sharon: Voel hoe dit aanvoelt, al dit delen van ervaringen en alle verbindingen tussen ons die oplichten. Er is zoveel liefde heen en weer aan het vloeien. Katie wil jij voor ons “Oh Grandmothers’ zingen zodat iedereen die het niet kent het kan horen?

Oh Grandmothers we are holding
oh Grandmothers we are holding,
the Net of Light, oh the Net of Light.
oh Grandmothers we are holding
the Net of Light, oh the Net of Light

put your feet in the soil of the tree of life,
put your feet in the soil of the tree of life,
put your feet in the soil of the tree of life,
put your feet in the soil of the tree of life,

Is dat niet de waarheid?!!! Heeft verder iemand nog vragen of aanvullingen over hun werk met het Net van Licht?

Katie: Ik heb nog een ding wat ik wil delen. Ik denk tegenwoordig niet eens meer aan het werpen van het Net van Licht. Ik denk meer in termen van bewustzijnsactivatie. Ik denk dat het Net van Licht zich overal bevindt, maar dat er plekken zijn waar, omdat er geen bewustzijn van is, het Net niet geactiveerd is. Denken aan het wakker maken van een bewustzijn, helpt mij meer dan denken aan het uitwerpen van het Net.

Sharon: Ik denk dat een aantal van ons tot het besef gekomen is dat het ons denken is dat het activeert en laat opleven. Dat is onze taak. De Grootmoeders zeggen telkens weer dat wij aan de slag moeten gaan en ‘de schakelaar moeten aanzetten’. Jullie mensen zijn de enigen die dat kunnen doen. Dus, wij schakelen het Net van Licht aan.

Edie: Sharon, Ik wil je graag bedanken voor de ontwikkelingen van de afgelopen 26 jaar! Het is ongelofelijk hoe dit gebeuren zich heeft ontwikkeld vanuit die ene ervaring die je met de Grootmoeders had en kijk eens wat het nu is: het is wereldwijd, het groeit en we zien wat er gebeurt in Duitsland waar al deze groepen ontstaan, in Nederland en België.
Het is gewoon fenomenaal! En ik wil iedereen bedanken, niet alleen Sharon, maar iedereen die dit echt hebben gecultiveerd en het be- leven en het in- ademen. Dus, iedereen bedankt!

Sharon: Wij zijn echt een familie van licht en er zijn zoveel mooie zielen bij betrokken, zoveel mensen helpen. Wij vragen geen geld voor wat we doen. De enige keer dat we een bijdrage vragen is als we een Bijeenkomst houden en dan geld nodig hebben om de locatie te huren.

Verder zijn alle lessen gratis, de groepen zijn gratis, alle Zoomgroepen: We vragen nergens geld voor. We hebben een heel leger mensen die ons bij dit werk behulpzaam zijn en we doen het tezamen. De reden dat het zo is gegroeid is vanwege ieder van ons. Als een van jullie die nu kijken erbij betrokken wil worden, laat het ons dan weten. Ik zal een paar gebieden opnoemen waar je aan kunt meewerken: We hebben een internationale Oost-Europese Ondersteuningsgroep die er aan werkt om de condities in Oekraïne en Rusland te verzachten. We hebben zoiets als een gebedsgroep, die de Licht-Wevers Net van Lichtgroep heet. Bij Katie kan je terecht Katie als je een briefje wilt sturen met een hulpvraag, als je de Grootmoeders Bekrachtiging wil ontvangen of een groep zoekt om je bij aan te sluiten. We hebben mensen die in verschillende delen van de wereld de communicatie in stand houden. Het is mijn ervaring dat ik in deze geliefde familie van Licht meer mooie zielen heb ontmoet dan ooit tevoren en ieder van jullie is daar een van.
Dus, danken we jullie voor jullie open hart en open geest. En dat jullie deel willen zijn van deze opzwellende liefdes
energie die nu plaatsvindt. Het zal jullie zoveel geluk brengen.

Ik ben zo gelukkig hier deel van te zijn, zo dankbaar dat de Grootmoeders opdoken en mij de stuipen op het lijf joegen die dag en dankbaar voor al het plezier, alle opwinding, alle toestanden en drama. Ik kan niet wachten jullie allen weer te zien. We hebben Bijeenkomsten gepland staan in Noord- Californië in juni en iets buiten Santa Fe in New Mexico eind september. In Duitsland begin september en gelijk daar achteraan in de Lage Landen. De Bijeenkomsten in Duitsland en de Lage Landen zijn regionaal en zullen vooral in het Duits en respectievelijk het Nederlands worden gehouden.

We hebben nu vier bijeenkomsten op het programma staan en dat zullen er waarschijnlijk meer worden. Het is heel krachtig om persoonlijk contact te maken, het is ook krachtig om via Zoom bij elkaar te komen, en er zit kracht en plezier in het delen. Het is leuk, gewoon erg leuk, zo leuk dat we gieren en huilen van plezier! We lachen zo hard dat de tranen ons over de wangen rollen.

Je kan alvast 9 september 2023 in je agenda aanduiden voor de bijeenkomst in de Lage Landen. Wij zijn nog volop aan het voorbereiden en locaties aan het verkennen. Zodra wij meer details hebben laten we het jullie weten.

Als we je op de een of andere manier behulpzaam kunnen zijn, neem dan contact met ons op. Als je nog geen Grootmoeders-boek gelezen hebt, koop er dan een (dat kan via de netoflight.org website), ze zijn als een anker van licht op Aarde waar je altijd op kunt rekenen.

Nadia: Er is ons ter ore gekomen dat niet alle e-mails en Nieuwsbrieven die vanuit netoflight.org verstuurd zijn, hun bestemming hebben bereikt. Check aub je spambox en als je daar een e-mailtje van ons vindt, markeer het dan alsjeblieft als ‘geen spam’ zodat netoflight.org als een legitieme zender van e-mails wordt herkent en we geen spam verzenden. Dat zou ons erg helpen.

Sharon: We ontmoeten elkaar weer op zondag 5 februari om 19.00 uur en onthoud tot die tijd, dat we je altijd altijd in het Net van Licht houden.