SAMENVATTING ONLINE LERING VAN 3 OKTOBER 2021

SAMENVATTING ONLINE LERING VAN 3 OKTOBER 2021

Welkom bij de Net van licht lessen we ontmoeten elkaar eens per maand zodat we elkaar kunnen ondersteunen bij het doorleven van de lessen van de Grootmoeders.

Dit is de tijd waarvoor we geboren zijn, als jij hier bent is dat niet per ongeluk.. de Grootmoeders zeggen: we roepen diegenen die wij willen tot dit werk en dus, ben jij hier omdat wij jou geroepen hebben.

Vandaag zullen we samen zijn met 3 grootmoeders vanuit verschillende werelddelen. Sinéad in Ierland, Louise in Canada en Jenny in Colorado, in het zuidwesten van de Verenigde Staten.

We gaan ons afvragen: Hoe leven wij deze boodschap?

Kate houdt de Net van Licht meditatie

Sharon: Merk op hoe je lichaam zich nu voelt. Merk alles op wat je voelt zonder oordeel. Merk op, laat je lichaam met je communiceren en merk op wat opgemerkt wil worden. Laat het zijn wat het is. Het lichaam is een geweldige vriend en leraar en er kan altijd op gerekend worden dat het laat merken wat aandacht behoeft. Wat het ook is dat aandacht nodig heeft het is meer dan welkom, en we zeggen ja tegen de aandacht die we het schenken. Er is niets om nee tegen te zeggen, het is allemaal ja, welkom ja, Dit is leven, we zijn hierin tezamen.

Sharon: Sinéad, hoe werken de Grootmoeders momenteel door in jouw leven, wat leren ze jou?

Sinéad: Het eerste dat er in me opkwam bij deze vraag was het gevoel dat de Grootmoeders een intense liefdeskracht zijn en een beschermende liefdevolle omhelzing. Dat heeft me dit jaar doorgeholpen want ik heb veel te maken gekregen met bureaucratie en patriarchaal gedrag bij het opzetten van een website.

Ik probeerde Goddelijke Vrouwelijke energie, harts -natuur en harts basis energie in een kader te plaatsen. De Grootmoeder kwamen bij me dit jaar om een buffer van liefde te vormen tussen mij en de harde randjes van het project waarbij ik moeite had om erlangs of erdoorheen te komen. Ik geloof ook dat de kracht van de Grootmoeders me van binnenuit hielp om doormiddel van liefde als werktuig en de weg de verdelende en polariserende buitenwereld buiten te sluiten en om echt te vertrouwen op de kracht van liefde. Zoals in Our love is our Power. Echt werken met die innerlijke kracht “om naar toe te gaan” als een monteur naar die diepgewortelde plek vanbinnen.

Sharon: Onze liefde is onze kracht. De wereld zegt telkens, Nee, Macht is kracht en controle is Kracht” maar de Grootmoeders blijven standvastig zeggen “Onze liefde is onze kracht.”

Sinéad: Ja, het kwam tot me als een zacht gevoel van “ Vertrouw ons, niet met je verstand, maar in je hart en door je adem. In het laatste boek ‘ Terugkeer van de moeder”, pagina 111, zeggen ze: Er is een tweerichtingen stroom van liefde gaande. Ze zeggen ook: wij zijn net zo dichtbij je als de lucht die je inademt. Dit gevoel is sterk bij me gebleven. Dat is precies hoe dichtbij ik ze voel. En het is echt een diepgewortelde zachte omhelzing.

Sharon: Dank je hartelijk voor het delen, Ik voelde het echt binnen komen terwijl je sprak.

Louise: Ik ben ook bezig De Grootmoeders boodschap dagelijks in mijn leven te integreren. In een van de Nieuwsbrieven een tijdje geleden, zeiden de Grootmoeders: De Grootmoeders zijn bij je als je een kamer binnenkomt. Hen bij me te hebben, als deel van mijn gedachtenwereld  en in woord en daad, waar ik ook ben, Bewust van ze te zijn, rustig op ze af te stemmen, te luisteren, mijn intuïtie te gebruiken, eigenlijk probeer ik iedere dag zo te leven. Dat is de kunst, om de Grootmoeders de hele tijd deel te laten zijn van je leven. Er zijn verschillende manieren om dat te doen. Op de eerste plaats, gewoon de tijd nemen om stil te zijn, en te luisteren. Ik gebruik vaak de Stenen cirkel meditatie om begeleiding te ontvangen en dan op die leiding te reageren. Wij hebben wekelijkse een Canadese Zoom bijeenkomst en we drijven de hele verdere week op de kracht van dat uur… dat is heel fijn.

Sharon: Ja ik kan die connectie voelen als je erover spreekt. Overigens is Louise ook Regionaal Coordinator van Canada, en is ze ook verbonden met de US Bakens.

Jenny?, wil jij nog iets toevoegen? Jenny is Regionaal coördinator van det Zuidwesten en die rol functie deelt ze met Anita Albright.

Jenny: Ja op persoonlijk vlak, mijn vader is 8 sept jl. overleden. Hij was 92 en zijn overgang was heel vredig. 2 nachten daarna had ik een droom waarin ik een doorzichtige lap stof zag, die schijnbaar aan het randje van iets hing. Ik wilde het graag duidelijker zien. Toen ik ontwaakte dacht ik” oh dat was het weefsel van het Bestaan waar de Grootmoeders het over hadden.  Ik keek in de boeken naar het Weefsel van het Bestaan  en in het boek (De Grootmoeders spreken blz. 236) zeggen ze:

We geven deze meditatie om je verder te brengen, voorbij elk gevoel van begrenzing of beperktheid. Het Weefsel van het Bestaan brengt je voorbij de geestelijke splitsing in mij of mijn, jij of jouw. Dit zijn enge begrippen-niet eens speldenprikjes-en ze zijn niet wat jij bent. Jij bent groots; jij bent de diepblauwe, de altijd verder reikende deken van de nachtelijke hemel. Meditatie op het Weefsel van het Bestaan zal je zorgen en nervositeit helen en het zal je bevrijden van stress. Het bevrijdt je van de negatieve geestelijke en emotionele staat van zijn, omdat het Weefsel van het Bestaan de waarheid vertelt over wie jij bent.

En de geruststelling die ik kreeg door die droom, ten tijde van mijn vaders overgang, was dat hij in een andere vorm, nog steeds bij me is, en deel uitmaakt van de liefde van het weefsel. Ik werk met textiel en denk erover om hier een kunstwerk over te maken.

Nog een andere manier waarop de Grootmoeders met me werken;  gedurende de pandemie ben ik begonnen een gezamenlijke meditatie te houden die ik achterin de werkboeken aan het eind van de Grootmoeders boeken vond.  Eerst met De kracht van de vleugels en daarna met de Levensboom meditaties. Het is een manier om in mijn leven heilige ruimte te creëren. Ik begin deze meditatie met het aansteken van een kaars en het reinigen met salierook (smudge), dan sla ik een boek open en lees wat ik voor me zie. Iedereen belt in en ik leid de meditatie per telefoon. Ik doe dat elke week op de Maandagochtenden om 10.00 uur (MT). Het is een mogelijkheid voor mensen om bij elkaar te komen en zich te verbinden op een makkelijk uitvoerbare, positieve en levensvreugde gevende manier.

Sharon: Ik ben nog niet bij je telefonische bijeenkomsten geweest maar dat komt. Ik was bij Harriette McDonough’s geleide meditaties, op woensdag en elke keer dat ik dat deed laadde ze me op met een prachtig energieveld. En ik probeer mezelf in zo’n verhoogde staat te houden zodat ik echt “ een wandelende zegen op aarde “ kan zijn, zoals de Grootmoeders dat noemen. Maar de wereld is vol met afleiding die constant aan je trekken! Dus .. Bij een van deze gespreksbijeenkomsten aanwezig te zijn is als een groot kado. Dus, Jenny, dank je voor het geven van deze mooie dienstverlening.

Aan Sinead, Louise en Jenny 🙂 Hebben jullie nog iets anders dat jullie willen delen? Wat leert het Universum jullie nu? wat gebeurt er in jullie levens dat jullie voorwaarts duwt?

Louise: Ik neem zachte duwtjes waar van de Grootmoeders, ik “volg het lichtspoor”, dat is: als iets fonkelt of oplicht, dat dan te vertrouwen en te volgen. Zelfs als het “nergens op slaat”. Het spreekt tot je verbeelding die rationeel wellicht niet logisch zijn, maar in je hart juist voelen. Ik ben nu bezig met een project dat ik “Grootmoeders huis” noem, wat het meest fonkelende ding is wat nu oplicht en daarom gaan we ervoor. En als vanzelf blijkt het Genade te brengen in allerlei richtingen. Het project is zich nog aan het ontvouwen en ik denk dat het doel is dat veel mensen voordeel zullen hebben van dit project.

Jenny: Mijn intuïtie zegt me soms naar de kringloop winkel te gaan, dat daar een schat op mij wacht, dus een paar weken geleden ging ik en vond dit prachtige gouden doek waar je een beetje doorheen kunt zien, en ik dacht, dat bij onze volgende bijeenkomst op de Ghost Ranch mensen om de beurt dit doek zouden kunnen dragen als “Net van Licht”.

Sharon: Voor hen die het niet weten, we houden een Regionale Baken bijeenkomst deze maand oktober op de Ghost Ranch in New Mexico, en als alles goed gaat in maart ook een Bijeenkomst voor iedereen bij het Joshua Tree Nationale monument in California. Als God ’t wil.

Ja, er is geen plek waar de Grootmoeders niet zijn. Dus, als je in een kringloopwinkel bent, houd je ogen open, ben je in een ijssalon, houd je ogen open! De Grootmoeders zeggen” Er is geen deel van de wereld dat niet heilig is. We zij altijd bij je, dus verwacht altijd wonderlijke verrassingen.

Sinead: Er was nog iets dat ik wilde zeggen. Het lijkt op wat Louise zei over ” het volgen van het Lichtspoor.” Iets wat ik echt nuttig vind, als je moeite hebt om het licht te vinden, als het nodig is om in je hartsenergie te komen en in het Grootmoeders ritme, speel dan de liedjes. Ga direct naar de liedjes op de netoflight.org website en speel ze af, de een na de ander en luister totdat je weer op het juiste pad bent aangekomen. Het werkt net als een kado ontvangen..

Sharon: ja, Dat is waarom we alle liedjes hebben opgenomen en je kunt ze vinden op de mediapagina’s van netoflight.org en grandmothersspeak.com, je kunt ze ook downloaden.

Ik leer nog steeds na al die jaren- leer ik opnieuw- hoe allesdoordringend de grootmoeders zijn, hoe allesdoordringend het Goddelijke is.

Het doet er niet toe of je aan het Goddelijke denkt als de Grootmoeders, of dat je het als Jesus ziet, of als Allah, of als Sai Baba. Het maakt niet uit. God is Zonder Einde en laat zich kennen in allerlei vormen in alle tijden, voor jullie best wil. Dus, als je een persoonlijke band met het Goddelijke nodig hebt en het lukt je niet om je met de oude vormen te verbinden, vraag er dan om, en het zal zich manifesteren. God is niet begrensd: het Goddelijke is nooit begrensd. Wij mensen brengen grenzen aan, wij maken regels en voorschriften., “ je moet het zo doen”. Maar het is ons geboorterecht om onze eigen relatie met het Goddelijke te hebben en dat als echt en waar te voelen.

Zo is het. Vertrouw erop dat de Grootmoeders in deze tijd zijn gekomen en in deze vorm omdat de wereld nu Moederlijke zorg nodig heeft. Je kunt de Grootmoeders oproepen. het kan ze niet schelen hoe je ze roept, zij zullen je de begeleiding sturen die je nodig hebt. Velen van ons snakten naar een persoonlijke diep gevoelde verbinding met het Goddelijke. En het Goddelijke heeft geantwoord.

Dus, ik vroeg iedereen in het gesprek, om in de boeken te kijken om te zien of er ergens een stuk tekst was die iets voor hen betekende, en toen ik de trap opliep, pakte ik het boek “ Return of the Mother.”  Op pagina 31, en ze hadden een kleinigheidje te vertellen, maar tjee wat was dat waar. De Grootmoeders zeiden: “Veranderen en veranderingen. Alles is aan het veranderen en niets zal meer hetzelfde zijn. Niets. Bereid je voor!

Dus, we zijn in voorbereiding, op al die veranderingen die nu beginnen. Alle oude zaken op aarde breken af. Je ziet het iedere dag gebeuren. We weten niet waar we heen gaan, maar de Grootmoeders moedigen ons aan om bij iedere afslag voor liefde te kiezen en niet voor angst. Ja, alles wordt door elkaar geschud en zal nog meer door elkaar worden geschud, en de enige manier waarop we voorbereid kunnen zijn is door onze harten in liefde te openen, liefde te kiezen en “Ja.” te zeggen. Neem iedere kans te baat om lief te hebben. Dat zal ons geluk brengen, dat zal ons innerlijke vrede brengen, en dat zal nooit falen.

Voor we onze bijeenkomst gaan beëindigen, keren we naar binnen en laten we de Grootmoeders om de leiding vragen die we nu nodig hebben.

Laten we samen het Net van Licht oproepen. Elke keer als je aan het stralende Net van Licht denkt is het aanwezig. Dus vragen we nu allemaal samen om onze verbinding met het Net van Licht, en hier is het. Je kunt niet buiten het bereik van het Goddelijke komen. Nergens is het Goddelijke Niet. En het Net van Licht is een mooie manier om dat te ervaren.

Dus, plaats jezelf nu op een plek In het Net van Licht, en laat het licht je vasthouden. Ergens op een kruispunt waar twee licht stromen samenkomen, neem je je plaats in en laat het Net van Licht je vasthouden en omvatten. Het wiegt je en laat je schommelen in licht. Je word gekoesterd en vastgehouden in licht en tegelijkertijd ademt het Net van Licht door je heen en jouw liefde stroomt door zijn vezels, en je bent een met Liefde. Vastgehouden in Liefde, nu en voor altijd.

(Sharon zingt):

The river she is flowing, flowing and growing.
The river she is flowing, down to the sea.
Grandmothers carry me, your child I will always be.
Grandmothers carry me, down to the sea…”

laat jezelf vasthouden, Laat voor je zorgen, laat je liefhebben, je bent zo geliefd.