SAMENVATTING VAN DE ONLINE TEACHING, 28 februari 2021

SAMENVATTING VAN DE ONLINE TEACHING, 28 februari 2021

Welkom!  We gaan door met deze Online leringen als manier om  het Net van Licht werk  steeds verder  uit te breiden  , en om de kracht van het Net van Licht te blijven versterken en  vermeerderen terwijl we door deze tijden van radicale verandering blijven gaan.  Wanneer je werkt met of zelfs alleen maar denkt aan het Net van Licht, activeer je het.  Deze gedachte gaat verder met het verankeren van licht en liefde, en biedt ons een sjabloon om naar te leven en in te leven.  Je benadrukt deze grote Eenheid, de Ene Liefde, met je hart en je geest telkens wanneer je er aan denkt om je er mee te verbinden.  

Deze Online Leringen zijn kleine vonkjes in het grote, aanhoudende vuur van onze liefde.  We hebben de vreugde dat we dit nu kunnen doen.  Tijden mogen soms zwaar, schokkend en overweldigend lijken, maar dat zijn ze NIET, omdat we hier zijn, en omdat het Net van Licht  LEVEND binnen in ons is , in onze geliefde planeet, en levend in alle elementen en alle wezens op de aarde.

Dat vieren we vandaag.  Voor velen van ons is het Net van Licht al zo lang bij ons dat het in ons leven is opgenomen als een wandelend, ademend en levend gebed.  Hierdoor versterken wij het Weefsel van Bestaan voor het Universum – zowel in onze individuele levens als voor ALLEN.   Er is geen eindigheid van tijd en ruimte in dit rijk, dus dit goede gaat zowel terug in het verleden als in de toekomst, en pulseert in dit grote NU moment. 

Mirabai, gast Baken uit de staat New York, leidt de Net van Licht meditatie. Aan het eind herinnert Sharon ons eraan “Het Goddelijke kan de grote liefde niet weerstaan van de zoeker van liefde .  Dus als je vraagt, zul je ontvangen, altijd.”

Sharon bedankt de leden van de Net van Licht familie over de hele wereld:

– Gloria in Saskatchewan/Manitoba, Canada, werkt al 10 jaar met het Net van Licht en houdt ruimte vast voor alle oorspronkelijke volkeren in het noorden
– Deborah, onze rondtrekkende grootmoeder, oorspronkelijk uit het Verenigd Koninkrijk, nu wonend in Portugal, verspreidt het licht en de liefde op al haar reizen
– Katie, “de grote vriendelijke hond aan de poort,” begroet alle nieuwkomers en biedt de bekrachtiging en begeleiding aan.
– Mirian, in Brazilië, heeft zich ingezet om het eerste boek  De Grootmoeders spreken in het Portugees te vertalen.
– Sanne en Nicole die de Duitse groepen coördineren in dit nieuwe, zich snel ontwikkelende gebied van de wereld.
– Alle Regionale Coördinatoren en hun Teams van Bakens die bijeenkomsten houden om hun verbinding met elkaar te versterken.
– Tenslotte, ieder van JULLIE die kijkt, de honderden, zo niet duizenden mensen die de Grootmoeders oproep hebben gehoord en beantwoord.

Paneldiscussie: Wat heeft dit werk met de Grootmoeders en het Net van Licht voor jou en voor diegenen waarmee je dit werk deelt gedaan?

Peggy is een Baken die groepen houdt in Alabama, en de Net van Licht Familie ook op vele andere manieren ondersteunt. Voor haar is dit werk het einde van een levenslange zoektocht naar een verbinding met het Goddelijke. Terwijl dit werk enorm is, is het ook simpel, toegankelijk en erg diepgaand. Ze kwam hier toe na een leven lang zoeken, en vond hierin een manier om “haar Goddelijkheid te integreren”.

Mirabai, een Baken in Rochester, New York, houdt wekelijkse bijeenkomsten met twee andere Co-Bakens. Voor haar heeft juist de grote TOEGANGELIJKHEID van het werk de grootste aantrekkingskracht. “Het overschrijdt alle grenzen.” Ook resoneert ze diep met de lering dat “mijn Zijn een verschil maakt” aangezien zij de neiging heeft om een grote doener te zijn. Ze deelde dat toen ze een tijd van diepe innerlijke contemplatie binnenging, ze wist dat ze “een verschil maakte.” Haar groep resoneert met de leringen van de Grootmoeders omdat ze een manier zoeken om zich te verankeren in deze tijd van grote beroering.

Mirabai beschrijft hoe ze de Grootmoeders ziet als de geweven stalen netten “die de rotsen tegenhouden” van de taluds langs de weg en op die manier de weg veilig houden en gemakkelijk om over te reizen. Ze voelt de Grootmoeders in een heilig dennenbos dichtbij, en gaat daar vaak naar toe om hen te voelen en met hen te praten.

Haar bijeenkomsten bieden een heilige connectie, zorgen voor een heilige ruimte voor mensen om alleen maar te zijn, in het Net, in liefde, zonder oordeel. Het wordt enorm helend. In haar boek groep stelt ze zich open voor diegenen die misschien geen boeken hebben gelezen, maar nieuwsgierig zijn. Elke bijeenkomst behandelen ze een hoofdstuk, en het is een heilige container geworden voor de aanwezigen.

Sharon legt uit dat deze boekgerichte benadering was hoe ze met het werk begon 25 jaar geleden. Mensen kwamen, zaten in haar woonkamer en lazen paragrafen in de verschillende boeken. Ze ontdekte dat de leringen “op deze manier diep gaan.” Ze legt uit dat al de directe citaten van de Grootmoeders vetgedrukt zijn, en “daar zit goud in.”

Peggy is het daarmee eens, en wijst erop dat er altijd een opmerkelijk verschil is tussen het “voor” en “na” zodra mensen de leringen gaan naleven en hun goddelijkheid belichamen.

Tenslotte, wat in deze tijd echt behulpzaam is geweest in de groep van Mirabai, is het begrijpen van de impact van Yang-energie op mannen, en ten opzichte van hen meelevender te worden. “Mannen zijn niet de vijand; mannen hebben ook pijn.” Ze vervolgt, “De onderdrukker wordt onderdrukt door de onderdrukking!” Waardering voor het evenwicht tussen Ying en Yang heeft ons geholpen om meer compassie te krijgen met onszelf en anderen.

Klik hier om deze Teaching te herbekijken