Februari 23,2021 – Jouw spirit kent haar thuis en haar thuis ligt in expansie

Februari 23,2021 – Jouw spirit kent haar thuis en haar thuis ligt in expansie

Jouw spirit kent haar thuis en haar thuis ligt in expansie
 

Ik verveelde me en vroeg me af welk werk ik nu met de grootmoeders moest doen. Ze hadden me de laatste tijd zo bezig gehouden dat het niet hebben van een ‘job’ om te doen  een beetje desoriënterend aanvoelde.  Ik vroeg de grootmoeders wat voor werk ik moest doen, maar ze antwoordden niet. Omdat ik dus wat vrije tijd had, nam ik deel aan een Net van Licht groepsbijeenkomst op Zoom. Al snel vroeg de leider van de groep, “Zullen we wat lezen?” en nam  ‘Een oproep van de Grootmoeders, het tweede boek van de Grootmoeders. Ze sloeg het willekeurig open op pagina 131 en ik luisterde terwijl de een na de ander in de groep voorlas. Dit is wat ik hoorde.

“Om een reservoir van kracht op te bouwen,” zeiden de Grootmoeders, “moet je tijd in stilte doorbrengen en je daar, in de stilte van je hart,  richten op aanwezigheid. Adem gewoon  aanwezigheid in,” zeiden ze.  “Ze zit in je voeten, ze zit in en op je huid.  Ze is je eigen goddelijke zelf.  Je kunt haar voelen in je haar en op je schouders. Ze is overal. Je houdt  aanwezigheid vast en wordt erdoor vastgehouden. En terwijl jij je erop focust, zul je groeien in kracht.”  Toen voegden ze eraan toe: “Als we via jou willen werken, moet de aanwezigheid in jou toenemen.

“Je hoeft hier niets over te zeggen,” zeiden ze, “noch is er iets wat je moet doen. We herinneren je eraan om simpelweg de stilte binnen te gaan en te leven in de aanwezigheid. Dat is het.  Hoewel de focus van ons werk niet specifiek op actie ligt,” zeiden de Grootmoeders, “zal actie soms nodig zijn. En hoewel ons werk niet door woorden tot stand komt,” zeiden ze, “moeten er soms woorden gesproken worden.  Het echte werk wordt gedaan door te zijn,” benadrukten zij, “niet door te doen. In plaats van alleen maar te praten en te handelen, ga de kracht van de stilte binnen en zodra je daar bent, stel je dan open voor de vibratie van de aanwezigheid.

“Jouw verstand wil de dingen onder controle houden omdat zij dat nodig heeft, “ zeiden de Grootmoeders, “maar je spirit wil vrij zijn. Die wil zich niet vastklampen.  Jouw spirit kent haar thuis,” zeiden ze, terwijl ze zachtjes knikten, “en haar thuis ligt in expansie. De expansie van je hart zal je de grootste vreugd gevene in je leven. Het hart kan niet vergroot worden in een statische of gecontroleerde omgeving” zeiden ze….  “Dus, laat dat nu allemaal los, en ga naar het stille punt in jezelf. Ga de kracht van de stilte binnen.”  En vriendelijk glimlachend, zeiden de grootmoeders, 
“We zullen je daar ontmoeten.”

Pagina 131-133, Een oproep van de Grootmoeders, Sharon McErlane

Als ik de Grootmoeders vraag wat ik nodig heb of ‘denk’ nodig te hebben, geven ze het me. Altijd. Hun antwoord verschijnt zelden zoals ik het me voorstel, maar het komt. Hier kwam het antwoord tot mij via mijn grootmoeder-zusters die gewoon samen aan het lezen waren. Lezend over stilte, over stil zitten met de aanwezigheid. Lezen over niet doen, maar zijn….  Gewoon mezelf toestaan om te ontvangen.
 
Dank u, Grootmoeders, voor het antwoord.

 
Art: Tom Sanchez