Vier het leven!

Vier het leven!

Nieuwsbrief van 11/12/2023

“Tijdens deze periode van de Feestdagen, zijn mensen geneigd om terug te kijken”, zeiden de Grootmoeders. “Ze willen terugkijken. Ze willen zich tijden herinneren die ze hebben geïdealiseerd en waarover ze hebben gefantaseerd. Hoe het leven toen was ….” zeiden ze dramatisch met hun armen gebarend. “Hoeveel gelukkiger was ik toen…. Hoeveel gemakkelijker was het leven toen…., hoe vredig was het toen….. hoe energiek, etc. etc. was ik toen.” Ze schudden verwonderd hun hoofden en zeiden, “Mensen verbeelden zichzelf zoveel dingen in deze verhalen over het verleden …. Oh! Die nostalgie!

“Maar er zit niets van waarheid in dat verleden”, zeiden ze, met verbaasde blikken op hun gezichten. “Herinneringen bevatten geen waarheid,” ze schudden hun hoofden, “waarheid leeft niet in het verleden. Herinneringen zijn gewoon verhalen,” zeiden ze, “verhalen die je in elkaar knutselt en die je jezelf telkens weer vertelt, steeds weer opnieuw. Maar deze verhalen zijn niet levengevend,” zeiden ze, “ Ze bevatten geen verassingen en ze voegen niets nieuws toe.”

“Je kunt niet achterwaarts gaan in het leven,” zeiden ze. “Je kunt nergens naar terug gaan. Je kunt je alleen maar in het nu storten en vanaf hier, meedrijven op het ritme van het leven.” Me bemoedigend toeknikkend, zeiden ze, “Volg het ritme van het leven. En laat jezelf erdoor meevoeren, voorwaarts. Waarlijk,” zeiden ze, “dat is wat leven is. Met geopend hart naar het leven en naar elkaar toe. Om nu volop te leven, om nu te leven – dat is waarom je geboren bent.”

Ze zeiden: “Vraag als je morgenochtend wakker wordt ‘wat brengt het leven mij vandaag? Wat is er nu op dit moment, bij me?’ Richt je daar dan naartoe en zie het onder ogen. Wees nieuwsgierig naar deze dag. Sta open voor wat er bij je aanwezig is. Dat is leven,” zeiden ze. “Eer dat. Wat is er hier nu bij jou?”

“Vier het leven alsjeblieft, tijdens de feestdagen. Vier dat je op dit moment op aarde bent. Laat nostalgie achter je met al die andere dode dingen en zet dan je hart in het middelpunt hier en nu. Zet je hart in het middelpunt van je leven, laat je hart bij elk moment aanwezig zijn. En laat ook ons in je hart aanwezig zijn met jou. Begin er nu mee”, zeiden ze, “Stap voorwaarts en zeg het verleden vaarwel!” Toen lachten ze en sloegen ze hun armen om mij heen.

Voor de duidelijkheid: Deze boodschappen van de Grootmoeders worden via mij tot jullie gesproken. Accepteer deze alsjeblieft als mijn ‘geschenk’ – speciaal voor jou bedoeld.
Liefs Sharon