Je staat aan het begin van iets nieuws

Je staat aan het begin van iets nieuws

“Dit is het einde van een tijdperk”, antwoordden de Grootmoeders, “en het begin van een nieuw tijdperk. In alle overgangstijden – zoals deze – zijn er momenten van verwarring en meningsverschillen omdat er angst naar boven komt. Wees erop bedacht dat deze dingen zullen voorkomen, zowel in jezelf als ook in anderen, en wees niet verontrust wanneer er disharmonie ontstaat. Dat gebeurt nu eenmaal in tijden zoals deze.”

“Er verandert tegenwoordig zoveel dat de mensen zich niet behaaglijk voelen, en wanneer mensen zich niet op hun gemak voelen, vervallen ze weer in de gedragspatronen van yang, die ze vroeger hebben aangeleerd. Dan laaien er oordelen op, zijn er gevechten om de macht, angsten, woede, de behoefte om anderen te onderdrukken, situaties te onderdrukken en emoties te onderdrukken – dat komt allemaal naar boven. Dit zijn geen prettige dingen, maar in overgangstijden komt dit allemaal naar voren. Wees dus niet zo streng voor jezelf wanneer je door deze veranderende tijden heengaat. Jullie staan aan het begin van iets nieuws,” zeiden ze, “jullie zijn andere manieren van zijn aan het leren.”

“Kom bij ons zitten. Ga zitten en geef onze lessen door. En wanneer je dit doet, zal ieder gevoel van afgescheiden zijn, alle gedachten over ‘zij tegen mij’, ‘ik ben alleen’ en ‘niemand begrijpt mij’, in eenheid oplossen. Wanneer dit werk in je tot leven komt, zullen onze lessen je beschermen en begeleiden. Wij beloven je dat wanneer je eenmaal een glimp hebt opgevangen van de grootmoedige persoon die jij eigenlijk bent, je je oude, op yang gebaseerde waarnemingen niet meer zult missen. Dan heb je de vrijheid om iedere dag in de Enige Liefde te leven.”

– pag. 180-181 uit “In verbinding met de Grootmoeders – De transformerende kracht van het Net van Licht”,